HC Energie Karlovy Vary

Další těžká zkouška, do Varů míří pardubické Dynamo!

Z venkovního tripu se energetici vrátili bez jediného bodu. Šanci na reparát mají hned v pátek, kdy na svém ledě přivítají pardubické Dynamo, které vyhrálo středeční šlágr na Spartě. Karlovarští potřebují nutně bodovat a navázat na výkony ze začátku roku. Podaří se to? To zjistíme již v pátek, utkání startuje v 17:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Ocenění a autogramiáda Lucie Velinské

Tenhle úspěch si zaslouží ocenit! České juniorky na mistrovství světa vybojovaly historické stříbro, a to si domů na západ Čech přivezla i naše odchovankyně Lucie Velinská. Ta bude před pátečním zápasem s Pardubicemi oceněna během krátkého ceremoniálu, ještě předtím vyrazí do naší Fanzóny na malou autogramiádu (16:45 – 17:15).

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

O první pauze budeme soutěžit se společností Institut zdravé krásy Lukáš Rossbach, druhá přestávka bude patřit soutěži se společností Prom-in.

Partnerem utkání je společnost Thun, oficiální partner klubu.

O soupeři

Dynamo dokazuje svou kvalitu i v letošní sezóně a opět patří k hlavním favoritům na titul. Aktuálně je druhé, na svém kontě má 80 bodů. Na první Spartu ztrácí bod, ale k dobru má ještě dva duely. Vyrovnané výkony podává doma i venku. Na kluzištích soupeřů jsou Pardubice aktuálně vůbec nejlepším mužstvem. Vsítili tam již 74 branek. Hraje pro ně i aktuální forma. Z posledních pěti zápasů vyválčili svěřenci trenéra Varadi 10 bodů a ani v jednom případě neodjeli z ledu po šedesáti minutách s prázdnou.

Produktivitu Dynama táhne Lukáš Sedlák (17+16) společně s Lukášem Radilem (17+16). Prvně jmenovaný měl slabší rozjezd sezóny, v posledních utkáních ale boduje poměrně pravidelně. Opomenout nesmíme ani nejlepšího nahrávače celé soutěže Roberta Kousala (6+24). Nejproduktivnějším obráncem je slovenský dlouhán Peter Čerešňák (6+22). Brankářskou jedničkou je s úspěšností zákroků 91,58% Roman Will.

Speciální pozor si musí energetici dát na útočníka Martina Kauta, který má střeleckou formu jako hrom. Prosadil se v posledních čtyřech duelech, z toho hned třikrát byl jeho gól vítězný.

Ve čtvrtek večer zasáhla hokejové prostředí velmi nečekaná zpráva. Vedení Dynama odvolalo z pozice hlavního trenéra Václava Varaďu. V pátečním duelu tak povede Pardubice jako hlavní trenér dosavadní asistent Marek Zadina, jemuž bude asistovat bývalý ostrostřelec Petr Sýkora. Nedá se čekat, že by nový trenérský tandem změnil do utkání herní styl. Přesto může tato zpráva otřást pardubickou šatnou a může mít vliv na výkon na ledě. Využijí toho energetici ve svůj prospěch?

Z kabiny Energie

Energie vstoupila do roku 2024 parádně. Poslední zápasy už to ale bohužel taková sláva není. Z posledních tří duelů nemá ani bod a skóre 1:9. Hráči tak musí zvednout hlavy a zlepšit úplně vše, od oslabení až po přesilové hry, kterými si ve zmíněných zápasech vůbec nepomohli.

„Po neúspěšné sérii tří utkání, ve kterých jsme vstřelili pouze jednu branku, bychom v pátek rádi před svými fanoušky bodovali. Bude to ale těžké, asi všichni známe kvalitu Pardubic. Je to nepříjemný soupeř s kvalitními hráči. My se ale chceme zabývat naší hrou a zabojovat o body“, říká o nejbližším utkání Vojta Šik.

Jednu pozitivní věc středeční utkání v Olomouci přeci jen mělo. V sestavě se po zraněních objevili obránci Lukáš Pulpán s Dalimilem Mikyskou, ani oni však další porážce s neoblíbenou Morou nezabránili.

I tak ale marodka zůstává početná. Chybí elitní centr a nejproduktivnější hráč Energie Dávid Gríger, schází nadále také švédský střelec Lukas Zetterberg a urostlí obránci Ondřej Dlapa s Tomášem Havlínem. V Olomouci s týmem navíc nebyl ani nemocný Dominik Frodl.

Související články