HC Energie Karlovy Vary

Debut v derby! Šestnáctiletý Sapoušek nastoupí proti Plzni

V pondělí na Spartě si první zápas v nejvyšší soutěži odškrtli útočníci Jiří Kulich a Dominik Rymon, v pátečním derby s Plzní čeká debut na dalšího šestnáctiletého mladíka. Na křídle třetí formace nastoupí forvard Robin Sapoušek.

Sapoušek nastoupí po boku Tomáše Vondráčka a kapitána Energie Václava Skuhravého. Nastoupí tedy se stejnými spoluhráči, které měl při svém debutu k ruce jiný mladík Dominik Rymon při svém pondělním debutu v pražské O2 areně.

Po Kulichovi a Rymonovi tak půjde již o třetího hráče ročníku 2004, který v letošní sezoně debutuje za A-tým Energie. Trenéru Martinu Pešoutovi totiž v pátečním třaskavém derby s Plzní chybí útočník Petr Koblasa, který si musí odpykat automaticky udělený zákaz činnosti na jeden zápas za nastřádaných 40 trestných minut ve vyšších trestech, zdravotní trable pak do utkání nepustí ani další forvardy Ondřeje Beránka a Tomáše Rachůnka.

Robin Sapoušek (útočník, 11.3.2004)

Šestnáctiletý Robin Sapoušek je odchovancem karlovarského hokeje. V posledních dvou sezonách patřil k oporám dorosteneckého týmu, když v sezoně 2018/19 nasbíral 25 bodů (14+11), o rok později ještě o devět bodů více. V letošních, pandemií koronaviru předčasně ukončených mládežnických soutěžích, nastupoval za karlovarský dorost a premiérově i za juniorku a i mezi staršími hráči se neztratil.

Mladý forvard nechybí v mládežnických reprezentačních výběrech České republiky, v národním týmu do 17 let za dvě sezony odehrál sedmnáct utkání, v letošní sezoně je členem širšího kádru o rok staršího výběru.

Sapouška čeká v pátek večer premiéra v dospělém hokeji, v profesionální soutěži mužů doposud nenastoupil. V Tipsport extralize nastoupí k premiérovému utkání ve věku 16 let, 11 měsíců a 8 dní a v klubových historických tabulkách nejmladších debutantů se zařadí na osmou příčku.

Robin Sapoušek v dresu národního týmu