HC Energie Karlovy Vary

Děkovačka s fanoušky? Je to skvělý pocit, usmívá se Tomáš Mikúš

Energie slaví druhou výhru v řadě a konečně za tři body! V duelu s dalším soupeřem pro nadcházející play out, Pardubicemi, Karlovarští zvládli přestřílet Dynamo 4:2. K této výhře pomohl vůbec prvním gólem utkání Tomáš Mikúš a právě slovenský forvard v rozhovoru zprostředkoval své pozitivní dojmy z vydařeného duelu.

Tomáši, druhá výhra v řadě a po delší době děkovačka před domácími fanoušky. Jak jste si ji užili?
Jsme velmi rádi, že se nám to podařilo udržet a vyhrát za tři body. Je to skvělý pocit, stejně jako si potom užít děkovačku a radovat se s fanoušky. Je to super.

V první třetině padlo během krátkého úseku množství branek, létaly tam hodně emoce na ledě?
Bylo vidět, že Pardubice to sem nepřišly odevzdat a chtěly tu vyhrát, to bylo znát. Ale jsem rád, že my jsme k tomu přistoupili zrovna takhle a podařilo se nám vyhrát za tři body. Chválabohu, že nám tam na začátku konečně padly nějaké góly a myslím si, že to nám hodně pomohlo do dalšího průběhu zápasu.

Na konci druhé třetiny jste dostali gól do šatny na 2:2, ale do třetí třetiny jste vstoupili výborně, dokázali jste vstřelit branku a vrátit se do vedení. Co padlo o přestávce v šatně?
Je vždycky náročné, když mužstvo dostane takhle gól do šatny pár vteřin před koncem a vyrovná se na 2:2. Dá se říct, že to pro nás byla taková studená sprcha a možná chválabohu, že se to stalo, protože nás to probralo. Do třetí třetiny jsme šli ostražití a bylo vidět, že si jdeme za svým cílem. Jsem velmi rád, že se nám to podařilo.

V závěru třetí třetiny, předtím, než jste dali čtvrtý gól do prázdné branky, mělo Dynamo pár větších šancí. Měli jste tam trochu strach, že by se mohl váš těsný náskok ztratit?
Už pár zápasů jsme takto ztratili, že jsme měli náskok, a pak dostali góly, anebo to bylo vyrovnané, dostali jsme gól a prohráli jsme. Je potřeba jen poděkovat gólmanovi, dneska chytal fantasticky a už několikátý zápas za sebou nás drží. Určitě bych chtěl vyzdvihnout jeho výkon, chytal vážně fantasticky, a díky němu jsme vyhráli.

Dnes to pro vás byl už desátý zápas během zhruba tří týdnů, nebyla už znát únava?
Závěr sezony je vždy náročný, nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, protože se tehdy počítá každý jeden bod a každé mužstvo chce získat co nejvíc na konci, takže už je trochu cítit fyzická i psychická únava. Budu se opakovat, ale jsem rád, že se nám podařilo vyhrát za tři body. Máme to dobře rozehrané ke konci sezony, takže doufám, že to dotáhneme do úspěšného konce.


Myslíte si, že by se mohla tato pohoda, která tu teď díky dvěma výhrám je, přenést i do play out a pomoct k udržení?
Jsem rád, že se nám podařilo zlomit krizi, kterou jsme měli v posledních zápasech, a teď jsme zvládli dva velice důležité zápasy. Už v předchozích zápasech byly naše výkony dobré, na Spartě jsme získali bod, v Olomouci jsme brali bod... Takže jsem rád, že k závěru sezony se naše týmová forma zlepšuje a doufám, že se to přenese i do play out.

Vy jste si dnes díky prvnímu gólu utkání připsal váš první bod po zhruba třech týdnech, jakou z toho máte radost?
(úsměv) Určitě z toho má člověk radost, ale já jsem hlavně rád, že se nám podařilo vyhrát za tři body. To se nám taky dlouho nepovedlo, takže to těší určitě víc. Teď se nehraje na žádné individuální statistiky, je potřeba udělat všechno pro to, aby tým bral tři body na konci a byl úspěšný.

Děkuji za rozhovor.

Související články