HC Energie Karlovy Vary

Disciplinární komise trestala, Koblasa si jeden zápas nezahraje

Disciplinární komise Tipsport extraligy ve zkráceném disciplinárním řízení potrestala útočníka Petra Koblasu zákazem činnosti na jedno utkání. Karlovarský forvard byl dodatečně potrestán za střet s jedním z rozhodčích v utkání s Libercem, za který dostal už v zápase trest do konce utkání. Bez trestu naopak vyvázl obránce Tomáš Hanousek, jehož faul z úvodní třetiny na Jana Ordoše zůstal bez dalšího dodatečného trestu.

Sedmadvacetiletý útočník Petr Koblasa byl vyloučen v čase 58:42, kdy se po skončení šarvátky nevědomky ohnal loktem, čímž zasáhl jednoho z rozhodčích, kteří situaci uklidňovali. DK ve své zprávě uvádí, že jednání karlovarského forvarda patrně nebylo úmyslné, nicméně hráč je za své jednání plně odpovědný.

Koblasa mohl za svůj přestupek být potrestán zákazem činnosti na 1-3 zápasy, v případě závažnějšího přestupku až na 10 utkání. S ohledem na fakt, že rozhodčí po jeho zásahu neutrpěl zranění a také nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, obdržel karlovarský útočník zákaz činnosti na jednou soutěžní utkání Tipsport extraligy.

Bez dodatečného trestu naopak vyvázl další energetik, obránce Tomáš Hanousek. Ten byl v zápase v čase 09:33 za krosček na hostujícího Jana Ordoše. V případě karlovarského obránce DK shledala, že Hanousek se snažil zamezit pohybu protihráči směrem k brance a jeho úder nebyl veden s vysokou intenzitou. Disciplinární řízení tak bylo zastaveno s tím, že uložený dvouminutový trest v utkání byl dostatečný,