HC Energie Karlovy Vary

Domluveno! Energii i nadále povede Pešoutova parta

Hokejisty karlovarské Energie by i v příští sezoně měla vést osvědčená sestava! Vedení klubu je již předběžně domluveno na nových smlouvách s trenérskou trojicí Martin Pešout, Tomáš Mariška a Pavel Kněžický, kteří by tak společně měli trénovat karlovarské hokejisty již ve čtvrté sezoně v řadě.

Společně se zkušenou trojicí by u Energie měl pokračovat i celý realizační tým, který velkou měrou dopomohl klubu po devítiletém čekání znovu do předkola play-off.

Energetici v tuto chvíli čerpají dovolenou, kdy jim sezona skončila poté, co byla Tipsport extraliga předčasně ukončena minulý čtvrtek na základě vedení nejvyšší české soutěže. K letní přípravě by se měli sejít v pondělí 4. května, na led by se měli znovu postavit ve středu 29. července.

Extraligový kolotoč se dle předběžného plánu rozběhne opět v pátek 18. září, první přípravné duely energetiky čekají již na začátku srpna.

Na startu letní přípravy Energii povede opět osvědčená trenérská trojice

Tři roky Pešoutovy party - rychlý postup, udržení i návrat do play-off

Trenérský triumvirát Pešout, Mariška, Kněžický převzal hokejisty karlovarské Energie po nepovedené sezoně 2016/17, kdy klub po 20 letech opustil nejvyšší tuzemskou soutěž. Hned v první sezoně v 1. lize ale poslali energetiky rychle zpět mezi českou elitu poté, co ovládli základní část Chance ligy, suverénně projeli prvoligovým play-off a následně zvládli i dramatickou baráž.

Úvodní sezonu po návratu do extraligového kolotoče energetici soutěž udrželi, po bídném startu, kdy zapsali sedmizápasovou sérii porážek, ale mužstvo před první reprezentační přestávkou pošilhávalo i po příčkách zajišťující účast v play-off. Série zranění i nepříznivé výsledky ve druhé polovině základní části však poslaly Energii do skupiny o umístění, kde si však západočeský klub zajistil sezonu bez baráže a udržení v extralize i pro další ročník.

A v tom se vedlo Pešoutově svěřencům náramně. Po skvělém startu a třech výhrách se energetici dokonce vyhřívali na špici soutěže a postupovou desítku drželi po celý průběh sezony. Po základní části si po devíti letech vybojovali znovu postup do play-off, v jeho předkole ale sérii s Hradcem za stavu 1:1 na zápasy a dobře rozehranou sezonu předčasně ukončila současná opatření k pandemii koronaviru.