HC Energie Karlovy Vary

Dorost se tradičně zúčastní President Cupu v Třinci

Karlovarští dorostenci vyrazí v rámci přípravy do Třince, kde se pravidelně koná prestižní President Cup. Ačkoliv letos bez zahraničních gigantů, i tak čeká energetiky kvalitní turnaj.

Kromě svěřenců trenéra Andryse se turnaje zúčastní domácí Oceláři, mladíci z Vítkovic a jediným zahraničním účastníkem letos bude Dukla Trenčín.

President Cup jako obvykle hostí třinecká Werk Arena, některá utkání se však odehrají i na vedlejší menší hale.

Energetici mají letos velkou šanci na historický úspěch. Turnaje se Karlovarští účastní pošesté, dosud nejlepší umístění zaznamenali vloni, kdy skončili čtvrtí.

O turnaji s trenérem

„Třinecký turnaj je každý rok výborný. Bohužel kvůli koronavirové situaci tam nebudou zahraniční celky, které tomu dodávají jiné grády. Pro nás to nicméně nic nemění, týmy zůstávají kvalitní – jak Vítkovice, tak i Třinec a Trenčín budou pro nás obtížní soupeři,“ chválí turnaj Tomáš Andrys.

Trenérům bude chybět třeba obránce Petr Zolnaj či reprezentační útočníci Rymon, Šmajda a Sapoušek. Do Třince rovněž neodcestovali Zdeněk Šmíd, Michal Kusák a Robert Šlechta. „Jedeme tam se sestavou, která se nám kvůli určitým věcem a zraněním ztenčuje. Sáhli jsme do zásob, budeme mít s sebou některé kluky, které chceme vyzkoušet a věřím, že podají výborný výkon a řeknou si tímto turnajem o nominaci do finální sestavy pro sezonu,“ vysvětluje Andrys.

Přesto jsou ambice západočeských dorostenců vysoké. „Týmové ambice jsou vždy, na turnaj se jede vyhrávat. Nicméně ti kluci nehráli půl roku žádné zápasy, takže očekáváme, že tam bude mnoho chyb. To nemění nic na tom, že od každého z hráčů čekáme maximální nasazení, které pro nás bude rozhodující.“

Soupiska HC Energie

Brankáři: Štěpán Maleček, Štěpán Jiskra, Adam Ebenstreit
Obránci: Jakub Anton, Matteo Kočí, Ondřej Dorot, Marek Prokop, Lukáš Brustmann, Lukáš Bubeliny, Tomáš Vican
Útočníci: Matyáš Adámek, Adam Csabi, Matěj Trögner, Matěj Zeman, Tobiáš Pastor, Matěj Bubanec, Peter Palaj, Matyáš Váňa, Filip Galla, Samuel Ondrejka, David Varvařovský

Rozpis turnaje

7. srpna

9:30 HC Oceláři Třinec - HC Energie
11:30 HK Dukla Trenčín – HC Vítkovice Ridera
18:00 HC Vítkovice Ridera - HC Energie
18:45 HC Oceláři Třinec – HK Dukla Trenčín

8. srpna

8:00 HK Dukla Trenčín - HC Energie
11:00 HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera
17:15 Semifinále
17:45 Semifinále

9. srpna

8:30 Utkání o třetí místo
11:30 Finále

Jedním z celků, které v Třinci přivítáme i pošesté, je Karlovarský mládežnický hokej. 🔥 Jak si Energetici na turnaji vedli v předchozích letech? ➡️ https://bit.ly/KarlovyVaryHistorie

Zveřejnil(a) President Cup HC Oceláři Třinec dne Čtvrtek 6. srpna 2020

Pravidla

Hrací systém

Každý tým se utká se všemi soupeři. V semifinále na sebe narazí 1. a 4. tým, a 2. a 3. tým.

Hrací doba

3x20 minut čistého času. Úprava ledové plochy po každé třetině. Rozbruslení 5 minut bez úpravy ledu. Panuje-li po skončení řádné hrací doby rovnost skóre, následují samostatné nájezdy. Panuje-li po skončení řádné hrací doby semifinálového nebo finálového utkání rovnost skóre, následuje prodloužení.

Prodloužení se hraje se třemi hráči v poli na každé straně. Prodloužení se hraje způsobem tzv. náhlé smrti. Mužstvo, které vsítí během prodloužení branku, vyhrává utkání. Prodloužení končí vstřelením branky některým z týmů nebo vypršením 5-ti minutové hrací doby. Panuje-li po skončení prodloužení rovnost skóre, následují samostatné nájezdy.

Hodnocení utkání a turnaje


Vítězství v řádné hrací době = 3 body
Vítězství po nájezdech = 2 body
Porážka po nájezdech = 1 bod
Porážka v řádné hrací době = 0 bodů

Při rovnosti bodů (dvou a více týmů) o konečném umístění rozhoduje: 1. vzájemná utkání (při rovnosti více týmů užší tabulka vzájemných zápasů), 2. rozdíl vstřelených a obdržených gólů, 3. větší počet vstřelených gólů, 4. los