HC Energie Karlovy Vary

Dostat se do reprezentace je můj splněný sen, říká Jan Jäger

Dalším mladíkem, který v Rakousku poprvé nastoupil v našem nejmladším reprezentačním výběru je Jan Jäger. Urostlý útočník do dorostu Energie přišel před přípravou z týmu Pilsen Wolves a rozhodně o sobě dává vědět. To ostatně potvrzuje i pozvánka do národního týmu.

Honzo, máš za sebou první turnaj v repre. Splněný sen?

Jsem za to strašně rád (úsměv). Vždy jsem si přál se do reprezentace dostat a byl jsem moc rád, že jsem tam byl a viděl, jak to funguje, což mě vždy zajímalo. Takže ano, je to můj splněný sen (úsměv).

V šestnáctce byli nejen tví spoluhráči, ale i kluci s nimiž se znáš i z předchozích sezon třeba z turnajů VTM, bylo to lepší pro to, žes třeba nebyl tak nervózní?

To ano, pomohlo mi to. Kluky jsem znal a bylo to i mí kamarádi, se kterými jsem hrál i v klubu ve Wolves. Takže jsem nebyl v cizím prostředí a nebyl jsem tam sám. Parta už od začátku byla výborná.

První start a vedl jsi tým jako jeden z asistentů, to asi potěšilo, ale na druhou stranu to byl možná i závazek?

Byl jsem strašně rád, že jsem to áčko mohl dostat, ale zavázek to nebyl. Nikdo to moc neřešil a jak jsem říkal, parta byla skvělá, takže jsem jako asistent moc práce neměl (úsměv).

Jaké bylo hrát proti starším klukům, zvlášť když jejich styl hry je hodně bruslivý a fyzický.

Bylo to náročné. Hlavně to bruslení, to není moje silná stránka (úsměv). Takže s tou rychlostí jsem trošku problém měl, ale fyzicky si myslím, že jsem to odehrál dobře.

V prvním utkání jste měli poměrně dost šancí, ale nakonec jste těsně padli, ale druhý zápas byl ve vaší režii. Bylo asi super, že jste si ukázali, že dokážete hrát i se staršími a zkušenějšími hráči?

V tom prvním zápase jsme vůbec nevěděli do čeho jdeme. Dali jsme gól, ale oni srovnali a pak se povedlo srovnat i nám. Škoda těch posledních tří minut, kdy jsme to pokazili a dostali jsme ten gól na 3:2. To byla smůla. Ve druhém zápase jsme už věděli co a jak. Ještě jsme si v kabině řekli pár věcí, takže ten zápas už byl lepší (úsměv).

I ty jsi několikrát málem vyzrál na domácího gólmana. Mrzelo tě, že ti to tam nepadlo?

Mrzelo mě to, protože jsem si chtěl dát gól za nároďák jako každý (úsměv). Takže mě to štvalo, zvlášť v tom prvním zápase, ale nedalo se s tím nic dělat a hrál jsem dál.

Bylo fajn mít v týmu spoluhráče z klubu a navíc na střídačce pana Andryse, který vás v Energii trénuje a zná vás?

Bylo dobré, že tam pan trenér s námi byl, protože nám s Lukášem říkal co a jak a radil nám (úsměv).

Ty jsi v Energii první sezonu a přišel jsi před letní přípravou. Jaká z tvého pohledu byla?

Bylo to úplně něco jiného. Když jsem přišel, tak jsem vlastně nic nevěděl a musel jsem si zvykat. Bylo to fakt náročné. Akorát na konci jsem se zranil, což mě štvalo, protože jsem chtěl být mezi klukama a kvůli tomu zranění jsem přípravu nedokončil.

Jak ti vůbec styl, kterým se váš tým prezentuje sedí?

Je to jiné než jak jsem hrál dřív, ale vyhovuje mi to. Je to lepší (úsměv). To zvykání bylo sice trošku delší, ale postupem času jsem si zvykl a je to super.

Někdy je přechod mezi kategoriemi náročnější a třeba o to víc, když je to mezi kluby. Ty však pokračuješ v bodování jako v předchozích sezonách. Takže u tebe všechno proběhlo bez problémů?

Všechno mi sedlo. Kluci mě vzali výborně do party, vlastně hned když jsem tady byl na začátku mě vzali mezi sebe. Daří se mi proto, že jsem hrál s první lajnou, kde jsme si s klukama sedli, takže to mi vyhovovalo.

Ty jsi přišel z devítky Pilsen Wolves. Jaké pro tebe bylo vaše první vzájemné utkání?

Myslím si, že to bylo v pohodě. Normálně jsme se s klukama bavili (úsměv).

Jak se ti tady líbí? Nejen v klubu, ale i ve městě?

Je to tady hezké. Už jsem před tím tady byl, takže to trochu znám. Ve Varech se ještě rozkoukávám (úsměv).

Jaké jsou tvé plány pro nejbližší dobu?

Teď zatím asi žádné nemám (úsměv). Beru to tak, jak to přijde.

Děkuji za rozhovor.