HC Energie Karlovy Vary

Doufám, že budu mít šanci klukům ještě pomoct, říká Kaše

Do Karlových Varů se přišel rozehrát přes sezonu v zámoří, jeho zatím velmi úspěšná štace v lázeňském městě už možná brzy skončí. Sám David Kaše pořád neví, jaká bude situace v zámoří, a tak se aktuálně soustředí na svou pozici v karlovarském týmu a chce s ostatními spoluhráči ještě přidat nějakou tu výhru

Davide, co říct k nedělnímu utkání?
Myslím, že to dnes bylo vyrovnané utkání, dalo se na to dívat, šance na obou stranách. Bod na každé straně byl po základní hrací době myslím zasloužený, my i oni měli šanci na konci, takže tam rozhodly nájezdy, ve kterých byli šťastnější.

V posledních čtyřech utkáních třetí prodloužení, třikrát díky jen jednomu inkasovanému gólu. Jak moc teď tedy stavíte na defenzivní hře?
Prostě to tak je. Říkali jsme si, že se musíme trochu víc soustředit i na to obranné pásmo, abychom nebyli tak splašení, což se nám daří. Na druhou stranu nám odešla koncovka, máme více šancí než dřív, ale nedáme z toho gól, takže se na tom budeme muset soustředit a zapracovat na tom.

Během nájezdů jste dostal příležitost hned třikrát, co k tomu dodat?
Já jsem ani nečekal, že bych dostal příležitost jet tolikrát. Jsme rád, že mi vyšel ten první, to vyšlo přesně jak jsem chtěl. Pak jsem chtěl zkusit něco jiného a to mi brankář vykryl, ve třetím už to nevyšlo a gratuluji brankáři.

Davide, jaká je nyní vaše situace, byl to poslední zápas za Energii?
Já se k tomu teď nechci moc vyjadřovat, zatím nemám úplně finální zprávy. Momentálně se budu soustředit na nároďák, na který pojedu a uvidíme až po tom.

Jak se k účasti v národním týmu postavila Philadelphia, nebyl tam problém třeba kvůli možnému zranění?
Určitě ne. Berou to tak, že to pro mě bude zase další velký přínos hrát na mezinárodní úrovni, takže jenom dobře pro mě.

Jak moc se na starty za seniorský národní tým těšíte?
Jsem strašně rád, že dostanu zase šanci, že si po dlouhé době vyzkouším, jak je na tom mezinárodní hokej. Takže jsem hrozně rád, že tu šanci dostanu a těším se na to.

Vaše dosavadní statistika vám dává skoro bod na zápas. Přišel jste se sem hlavně rozehrát, jak to tedy zatím hodnotíte?
Samozřejmě by to mohlo být lepší, být spokojený po první čtvrtině, to by byl nesmysl. Nějaké body zatím mám, jsem ale hlavně rád, že se vyhrává, i když to zrovna dnes nevyšlo. V tabulce jsme na tom ale slušně a doufám, že budu ještě mít šanci klukům pomoct a že budeme vyhrávat dál.

Jak vidíte svoje šance, že byste se z případného kempu mohl probojovat do prvního týmu Philadelphie?
Já vůbec nevím, jak to ve finále bude. Samozřejmě bych se chtěl prosadit, ale nevím, jak k tomu ty organizace přistoupí. Pokud se neměly hrát žádné přáteláky s ostatními týmy, tak ukázat se jen na tréninku je ve finále dost těžké.

Hodnotil jste už nějak své dosavadní působení v Energii s trenéry ze zámoří?
Zatím ne, žádný kontakt tam s nimi ještě neproběhl. Všechno beru přes agenta, takže to nechávám na něm. Soustředím se na svoji hru tady a to je pro mě teď nejdůležitější.

Související články