HC Energie Karlovy Vary

Dva zápasy, tři góly. Roli lídra si užívám, říká kapitán Kulich

Tušilo se, že by měl být jedním z vůdců české osmnáctky na šampionátu v Německu a její kapitán Jiří Kulich zatím potvrzuje, že mu role lídra náramně svědčí. K obratu proti Německu přispěl dvěma zásahy, parádně se trefil i proti Američanům.

„Vstup do turnaje se nám povedl a nabrali jsme sebevědomí. Teď se nám bohužel utkání s Amerikou bohužel výsledkově nevydařilo, ale dokázali jsme si, že s ní můžeme hrát. Druhou třetinu jsme ale neplnili plán, což se projevilo na skóre. Šli jsme si zahrát hokej, a to proti takovému soupeři nejde,“ uvědomuje si.

Úvodní třetina přitom českým mladíkům vyšla skvěle. Byť trochu se štěstím, dokázali odolat americkým útokům a sami naopak udeřili. „Čekali jsme na chyby soupeře, a to se nám vyplatilo,“ usmívá se Jiří Kulich.

Právě on v první třetině otevřel skóre. Při svém úniku byl navíc hned dvakrát faulován. „To se mi ještě asi nestalo,“ přiznává s úsměvem. Za Leddyho zákrok následovalo trestné střílení a po Hutsonově sekeře si česká parta zahrála přesilovku. „Nejsem moc šikovný na kličky, tak jsem si naplánoval střelu,“ hlásí k úspěšné volbě zakončení.

Pokračování rozhovoru na hokej.cz