HC Energie Karlovy Vary

Dybal a Ebenstreit míří na kemp reprezentačních brankářů

Energie bude mít své zastoupení i na další akci národního týmu. V nominaci na reprezentační kemp brankářů totiž nechybí hned dva zástupci Karlových Varů.

Speciální gólmanský kemp už tradičně patří do českého hokejového kalendáře, mladí brankáři na něm čerpají spoustu aktuálních poznatků. A prakticky stejný význam má pro jejich trenéry pod vedením Radka Totha, předsedy brankářské komise hokejového svazu.

Letošní soustředění se v Rokycanech uskuteční od pondělí 11. do pátku 15. července. Zacílené je na mladíky z reprezentací U20 až U16 či jejich širších hledáčků, ve větší míře se přitom týká těch mladších.

V kategorii brankářů do 18 let se představí mladý Adam Dybal, který již má zkušenost i s karlovarským A-týmem. Jako vůbec nejmladší hráč v novodobé historii klubu nastoupil k utkání prvního mužstva, loni v létě si odbyl debut v derby se Sokolově.


Šestnáctiletý Dybal, věkem stále dorostenec, strávil většinu sezony 2021/22 jako stálý člen karlovarské juniorky. V základní části odchytal 21 utkání a procentuální úspěšností 92,61%, v play-off svá čísla ve třech utkáních ještě vyšponoval až na číslo 94,12%! Mladý brankář, který do klubu přišel před začátkem minulé sezony z Havířova, patří také ke stálým členům reprezentace, za výběr do 17 let odchytal šest utkání.

V o rok mladší kategorii do 17 let bude karlovarské barvy reprezentovat Adam Ebenstreit. V srpnu šestnáctiletý gólman nastupoval v loňské sezoně za dorost Energie, za který odchytal 24 utkání.

Mladý brankář už má za sebou i reprezentační zkušenost, v uplynulém ročníku dostal šanci hned ve třech utkáních národního týmu do 16 let.

Nominace na brankářský kemp

U20

Marek Stuchlík (Mladá Boleslav), Oliver Šatný (Charlottetown, QMJHL)

U19

Štěpán Vopravil (Liberec), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Jan Špunar (Olomouc), Jakub Vondraš (Plzeň)

U18

Michael Hrabal (Sparta Praha), Jan Kasal (Hradec Králové), Daniel Jansa (Plzeň), Jan Kavan (Kometa Brno), Adam Dybal (Karlovy Vary), Vojtěch Hambálek (Liberec), Lukáš Matěcha (Pardubice)

U17

Denis Heczko, Jakub Milota (oba Třinec), Adam Ebenstreit (Karlovy Vary), Břetislav Vystrčil (Mladá Boleslav), Matyáš Mařík (Plzeň), Samuel Kowalczyk, Marek Uherek (oba Zlín), Jan Ondráček (Šumperk), Šimon Vedral (Sparta Praha)

U16

David Skácel (Třinec), Martin Fajmon (Kometa Brno), Ondřej Špírek (Vítkovice), Ondřej Štěbeták (Jihlava), Štěpán Bogač (Liberec), Matěj Tuláček (Rytíři Kladno), Jakub Váňa (Frýdek-Místek), Tobias Tvrzník (Sparta Praha)