HC Energie Karlovy Vary

EHL: Play-off startuje, karlovarští gameři vyzvou v derby Litvínov!

Vrchol sezony letošního ročníku ENYAQ Hockey League startuje. Karlovarští gameři po úspěšně zvládnuté základní části, ve které obsadili šesté místo, vstupují do play-off. Ve čtvrtfinále se v Podkrušnohorském derby utkají s Litvínovem, startuje se ve 14 hodin. Kde utkání sledovat: Twitch | YouTube | Web

Energetici s ovladači v ruce zvládli výtečně závěr základní části, vyhráli poslední tři duely a v tabulce obsadili šesté místo. Sebevědomí karlovarských gamerů před vrcholem sezony navíc posílily i výhry nad těžkými soupeři, kdy navíc průběh sérií museli často otáčet.

„Základní část byla nesmírně vyrovnaná. Všechny týmy hrály super hokej. Celkově naše výsledky nebyly špatné, to jsme potvrdili v závěru, když jsme urvali tři výhry po sobě. Se všemi protihráči jsme hráli vyrovnaně a ty série jsme pak vyhráli o jeden nebo dva zápasy. Myslím si tedy, že pro nás je to zasloužené šesté místo,“ zhodnotil průběh sezony kapitán týmu Jakub „Kubin“ Černo.

V úvodní sérii play-off ale na karlovarské hráče nečeká nic snadného. Litvínov skončil v základní části na třetím místě, ve třinácti kol zapsal deset výher. Ve vzájemném souboji Severočeši navíc energetiky porazili hladce 5:0 na zápasy. „Na Litvínov musíme určitě natrénovat. Pokusíme se hrát co nejlépe a vyhrát. Já osobně jsem měl v zápase s „Kumbikem“ šanci, kterou jsem neproměnil a vzápětí jsem dostal tři rychlé góly. Myslím si, že na ně máme, ale budeme muset zahrát jak nejlépe to umíme,“ řekla k soupeři pro čtvrtfinále týmová dvojka Jaroslav „Almon“ Kouba.

Čtvrtfinále s Litvínovem startuje v sobotu ve 14 hodin, sledovat jej mohou fanoušci živě na Twitchi či na oficiálním webu soutěže esporthokej.cz. A jak sami gameři přiznávají, podpora fanoušků je pro ně důležitá.

„Bydlím v malé vesnici, takže kolem mě to žerou úplně všichni. Drží mi palce, což je skvělá podpora, za kterou jsem rád,“ říká Pepik, týmová trojka. „I u mě je ta podpora neskutečně velká. Všichni kamarádi i kamarádky mi drží palce. Takže si tuhle slávu užívám,“ šťastní Almon. „Mě také podporuje hodně lidí, jak rodina, tak kamarádi. I když jsme nevyhrávali, tak jsem projížděl komentáře na facebooku a těšilo mě, jak nám lidi fandili,“ je rád Kubin.

Nejnapínavější část letošní sezony je tady! Všechny zápasy play-off můžete sledovat živě na twitch.tv/esporthokej nebo na našem webu📺 První dva duely sledujte už zítra od 14:00⏰

Zveřejnil(a) ENYAQ hokejová liga dne Pátek 26. února 2021