HC Energie Karlovy Vary

Energetici bodovali proti Německu! Beránek skóroval, Černoch zapsal první bod

Karlovarští zástupci v národním týmu mají za sebou v rámci přípravného kempu před nadcházejícím šampionátem další utkání. Proti výběru Německa nastoupili všichni tři energetici a i díky nim reprezentační výběr porazil svého soupeře 4:1.

V kádru národního týmu, který se pomalu rýsuje do finální podoby pro mistrovství světa, zůstali po úvodním škrtání tři útočníci z Karlových Varů – Ondřej Beránek, Jakub Flek a Jiří Černoch.

Všichni zmínění navíc zasáhli i do třetího přípravného klání národního týmu, který se z Jindřichova Hradce přesunul do Norimberku, kde se postavil reprezentačnímu výběru západního souseda.

A kam trenérský štáb v čele s Filipem Pešánem zařadil tři karlovarská jména? Jakub Flek se objevil na křídle třetího útoku vedle Šimona Stránského a Rudolfa Červeného. Ve čtvrté formaci si s Pavlem Kousalem a Ondřejem Najmanem zahrál Ondřej Beránek. Na pozici třináctého útočníka byl pasován Jiří Černoch.

První se do statistik zápasu zapsal Jiří Černoch, jenž byl v úvodní dvacetiminutovce vyloučen za sekání. Ve druhé třetině se ale vykoupil, když byl u první branky zápasu. Ve 28. minutě perfektním pasem zpoza branky našel Matěje Blümela a radoval se z premiérového bodu v národním týmu.

Tím ale příspěvek energetiků neskončil. Bojovník Ondřej Beránek šestačtyřicet vteřin před koncem pečetil vítězství gólem do prázdné branky na 4:1.