HC Energie Karlovy Vary

Energetici zahájili letní přípravu i se třemi posilami a novým trenérem

Karlovarští hokejisté se sešli k druhému týdnu letní přípravy. Po úvodním zahřívacím, kdy trénovali v omezeném počtu bez nových posil a reprezentantů, se dvě desítky energetiků sešly již pod vedením nové trenérské čtveřice na sportovištích multifunkční KV Areny.

Úvodní tréninkové jednotky prvního květnového týdne se odehrály již po vedením nového hlavního trenéra Davida Bruka i asistenta Jakuba Grofa, kteří doplní stávající dvojici Václav SkuhravýPavel Kněžický. Ti mohli počítat se dvaceti hráči, a to již včetně nových posil – obránců Tomáše Bartejse s Davidem Bernadem a útočníkem Dávidem Grígerem, který se do Karlových Varů vrátil po dvou letech.

„Příprava bude trvat do 1. července, bude tak trochu delší než dva měsíce. Poté budou mít hráči chvíli volno, ale dostanou individuální plány, aby se připravovali sami. Na led jdeme ostře 25. července, ale k dispozici by měl být už o trochu dříve, bude tak dostupný pro individuální přípravu hráčů,“ přiblížil nejbližší plán přípravy nový hlavní trenér Energie David Bruk.

Energetici se budou opět připravovat v areálu multifunkční KV Areny, kde mají k dispozici veškeré potřebné zázemí a sportoviště. Posilovna, atletický areál, ale i led využijí během následujících týdnů, kdy se budou připravovat co nejdůsledněji tak, aby nová sezona 2022-23 byla co nejúspěšnější.

„Myslím, že za ty roky jsme na přípravu už zvyklí. Máme navíc nového kondičního trenéra, který nám nachystá tréninky tak, abychom nechodili domů úplně zničení, ale aby nám to naopak k něčemu bylo,“ okomentoval start letní přípravy kapitán Tomáš Vondráček.

Aktuální počet hráčů v tréninku Energie zdaleka ještě není konečný. K týmu se v následujících dvou týdnech přidají hokejisté, kteří reprezentovali klub na mezinárodních akcích národního týmu. V přípravě na MS dále pokračují brankář Štěpán Lukeš a útočníci Jiří Černoch a Ondřej Beránek, zasloužené volno aktuálně čerpá Jan Hladonik. Otazník zatím zůstává i nad dalším působením Jakuba Fleka.

Z kádru určeném pro Mistrovství světa hráčů do 18 let se později připojí i trio Jiří Kulich, Dominik Rymon a Robin Sapoušek, stejně tak další útočník Samuel Šmajda, kterému nominace na šampionát jen těsně unikla.

Fotogalerie