HC Energie Karlovy Vary

Energie mění beky, z Boleslavi přichází exreprezentant Vladimír Eminger!

Sestava karlovarské Energie hlásí jen pár dní před koncem přestupního termínu změny v obraně. Z Mladé Boleslavi přichází do konce sezony obránce s reprezentačními zkušenostmi Vladimír Eminger, opačným směrem putuje slovinský bek Sabahudin Kovačević.

Vladimír Eminger (obránce, 3.4.1992)

Šestadvacetiletý rodák z Mostu strávil dorostenecká a juniorská léta v nedalekém Litvínově, odkud před sezonou 2011-12 odešel do Finska, kde po čtyři sezony hájil barvy Karpat Oulu, se kterým také v sezoně 2013-14 vybojoval titul finského šampióna.

V průběhu sezony 2014-15 se po čtyřech letech vrátil do Čech, jeho kroky ale nevedly do Litvínova, nýbrž do pražské Sparty, se kterou si v dané sezoně zahrál play-off a také debutoval v seniorské reprezentaci. V pražském klubu odehrál ještě další dvě sezony, než se předloni stěhoval o kus dál do Mladé Boleslavi.

V letošní sezoně Eminger kvůli zranění zasáhl do hry až v listopadu, za středočeský klub stihl z tohoto důvodu odehrát pouze 13 zápasů, ve kterých nebodoval. Další extraligové starty už bude 188 cm vysoký bek sbírat za karlovarskou Energii.

Před měsícem Vladimír Eminger bojoval v barvách Boleslavi na karlovarském ledě