HC Energie Karlovy Vary

Energie si vybrala dva hráče pro Esport hokejovou ligu

V rámci nového projektu se v Síni slávy českého hokeje pořádal první draft Esport hokejové ligy. Týmy si vybíraly své dva zástupce, kteří budou daný klub reprezentovat v základní části soutěže hrané na konzoli PlayStation 4.

Za HC Energii byli na místě obránce Ondřej Šafář a asistent marketingu Jakub Drhlík.

Karlovarští přišli v prvním kole na řadu jako celkově sedmí. Z této byl vybrán Jakub “Kubin“ Černo. „Chtěl bych Energii poděkovat, že mě draftovala. Byl to můj sen hrát EHL za Karlovy Vary. Doufám, že předvedu co nejlepší výkon a pokusím se dostat nejvýše, co to půjde,“ hlásí karlovarská jednička.

Jakub Černo ve virtuálním světě sází i na energetiky. „Mám ve druhé formaci Tomáše Rachůnka. Boduje mi každý zápas, takže určitě pro něj místo mám,“ pochvaluje si.

Ve druhém na celkově dvaadvacáté pozici putoval na západ Čech Jakub “Kubii7“ Bláha. „Jsem rád, že mě Karlovy Vary draftovaly a samozřejmě zkusím pro tento klub předvést to nejlepší,“ dodává druhá volba Energie.

Jaký vztah k esportu má Ondřej Šafář? „Myslím, že esport začíná být velice populární, takže je dobré, že se touto formou dělá i hokej,“ říká zadák Karlových Varů.

S organizací za karlovarskou stranu pomáhal asistent marketingu Jakub Drhlík. „Esport je na vzestupu, to víme všichni. Organizace nebyla příliš složitá, protože BPA se toho chopilo zdatně,“ líčí.

Podle čeho vybírala Energie své zástupce? „U nás rozhodovalo hlavně fanouškovství. Náš první draftovaný hráč je skalní fanoušek týmu, takže to mu hodně pomohlo. Potom jistě výsledky v kvalifikaci a určitý mediální obraz, který si kluci budují na YouTube nebo na Twitchi,“ říká závěrem Drhlík.

Reportáž