HC Energie Karlovy Vary

Filip Novotný předal šek z dražby své výstroje

Hokejka, puk a maska Filipa Novotného z utkání, ve kterém vstřelil historickou branku, a k tomu navrch jeho zápasový dres. To vše ze své výstroje věnoval do charitativní aukce projektu Saves Help karlovarský gólman. Výtěžek z dražby pak předal v sobotu odpoledne během třetího ročníku Charitativního jarmarku pro nadační fond Šance onkoláčkům ve Vysoké Peci.

Celkový výtěžek z dražby své výstroje, která proběhla v uplynulých dnech na serveru aukro.cz činil i s přispěním samotného karlovarského brankáře 35.000 Kč. Částku se Filip Novotný rozhodl rozdělit mezi dvě rodiny, které těžce zasáhl osud.

Šestiletá Tonička Braunreiter z Karlových Varů se narodila s kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny. Malá bojovnice se svým osudem ale statečně pere i díky intenzivním rehabilitacím, které však nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou a jenž jsou velmi nákladné. O jejím osudu jsme již dříve informovali a pomohli během jednoho z ročníků charitativního utkání se Sokolovem.

Druhou rodinou, které alespoň částečně pomůže příspěvek z charitativní aukce, je ta manželů Petra a Kateřiny. Maminku Kateřinu po porodu vysněných dvojčátek postihla mozková mrtvice. Její stav byl velmi vážný, nyní se rehabilituje v Kladrubech, kde se postupně znovu učí mluvit, chodit a zvládat běžné aktivity denního života, které jsou pro zdravé lidi naprosto samozřejmé. O malá dvojčátka se nyní stará tatínek, pomáhají i prarodiče.

Oběma rodinám můžete pomoci i vy, a to příspěvkem na jejich transparentní účty. Více o příbězích osudem těžce zkoušených rodin pak naleznete i na jejich facebookových a instagramových stránkách.

Ze srdce pro Toničku

Transparentní účet: 223428098/0600
Facebook
Instagram

Naděje pro Kačku a Péťu

Transparentní účet: 6012641339/0800
Facebook
Instagram