HC Energie Karlovy Vary

Frodl vychytal nulu a chválí fanoušky. Věřím, že nastartujeme ve Varech euforii

Podal skvělý výkon. I díky němu Energie vyhrála i druhý zápas sezony. Brankář Dominik Frodl navíc zapsal svou první vychytanou nulu v karlovarském dresu. Prostě více než povedený večer.

Dominiku, jaký byl dnešní zápas?
Hodně těžký. Myslím si, že jsme si to zavinili sami, když jsme měli tolik vyloučení. Kluci to ale zvládli, byli obětaví a zblokovali spoustu střel. Máme i šikovné kluky vepředu, kteří umí dát gól a věřím, že budeme i dál vyhrávat.

Měl jste v zápase nějaký těžký zákrok, nebo vypíchl byste nějaký nejtěžší moment?
Ta série těch oslabení ve druhé třetině, kdy to vrcholilo tou jejich přesilovkou pět na tři, to mi bylo chvilkama „ouvej“, ale jak říkám, kluci předvedli parádní bloky.

Co říkáte na vstup Vašeho týmu do sezóny?
Já jsem v dobrý začátek věřil, měli jsme výbornou přípravu, prakticky jsme neprohráli zápas a já jsem doufal, že to přeneseme i na ten těžký začátek extraligy. Vyhráli jsme ve Vítkovicích, teď doma s Kometou a pro nás je senzační, že jsme si ukázali, že můžeme porazit každého.

Pět tisíc fanoušků, hnali vás dopředu?
Jo, věřím, že jsme tímto zápasem nastartovali nějakou euforii ve Varech kolem hokeje, protože ta kulisa byla skvělá a stadion prakticky plný.

Čisté konto, velká gratulace, kolik přidáte do týmové kasy?
Nemám zkušenosti s tím, jaký je sazebník. Já jen doufám, že budu pořád v plusu. (úsměv)

Související články