HC Energie Karlovy Vary

Nebýt Froda, nevyhráli jsme, chválí kapitán Černoch

Fantastické první domácí utkání pro karlovarské hokejisty. Energetici udělili brněnské Kometě lekci z produktivity. V každé třetině skórovali, ubránili oslabení, využili přesilovky a předvedli perfektní výkon. Vše podtrhla skvělá návštěva a fantastická atmosféra, což si chválil i kapitán Jiří Černoch.

Jirko, jak jako kapitán hodnotíte nedělní výhru?
Samozřejmě pozitivně. Odehráli jsme to dobře vzadu, dali jsme čtyři góly a vyhráli jsme doma. Strašně důležitá výhra, jsme rád, že jsme to zvládli, začátek byl hrozně těžký. Brno na nás vlétlo, nebýt Froda tak jsme prohrávali. Nebýt něj, tak jsme dnes nevyhráli.

Nula vzadu, čtyři góly vpředu. Za dva zápasy deset vstřelených gólů, můžeme se na to těšit celou sezonu?
Samozřejmě to teď vypadá hezky, jsem rád, že jsme těch gólů tolik dali, ale pro nás je důležité to vítězství. Nejvíc je pro nás důležité to, že jsme nedostali gól. Budeme se snažit náš hokej zaměřit na to nedostávat moc gólů, pomoc Frodovi, protože chystá prostě výborně. Jak jsem říkal, nebýt něj, nemohli jsme pomýšlet na body.

Měli jste do zápasu i nějakou speciální motivaci, s ohledem na návštěvu pana Šenkypla v kabině před zápasem?
Samozřejmě přišel, popřál nám hodně štěstí do sezony. Ptal jsem se, co nám vypíše, tak říkal, že to promyslí a dá nám vědět. Doufám, že ocení náš výkon a celý zápas, který byl skvělý (úsměv).

Na kolik byste se ocenili?
To je asi spíš interní, doufám, že to bude pěkná částka a zaplatí nám třeba týmovou večeři (úsměv).

Zpátky k zápasu. Skvělý vstup, rychlý gól, budete se na to soustředit?
Tak samozřejmě každý se soustředí na začátek. Když si to necháte ujet, těžko se to pak dohání. Víme, že je to důležité, jsme rádi, že nám to zatím vychází. Dali jsme první gól a to je v dnešním hokeji strašně důležité. Vždy se snažíme na zápas připravit co nejlépe, abychom ty starty měli co nejlepší.

Kromě skvělé obrany se daří i přesilové hry, na což po loňsku nejsme moc zvyklí. Čím to je?
Věděli jsme, že to rozhoduje, snažili jsme to co nejvíc trénovat a doufám, že to takhle půjde dál a budeme si těmi přesilovkami pomáhat. Zároveň bych hlavně vyzdvihl hru v oslabení. Měli jsme jich hodně a neinkasovali jsme. Speciální týmy v dnešním hokeji jsou to nejdůležitější.

Jak moc vám pomohli fanoušci? Návštěva i atmosféra dnes byla skvělá.
Je to ohromný rozdíl, když přijde to, co dneska. Strašně nám fanoušci pomohli. I když jsme začátek měli relativně dobrý, tak Brno na nás vlétlo a fanoušci nám hrozně pomohli. Pro nás je to výhoda domácího hřiště. Doufám, že je sem těmi výkony budeme lákat co nejvíc.

Související články