HC Energie Karlovy Vary

Gólmanská sestava kompletní. Habal prodloužil, připraveni nadějní mladíci

Brankářská otázka karlovarské Energie pro příští sezonu je vyřešena. Po výměně Filipa Novotného za Štěpána Lukeše, který s Energií podepsal víceletý kontrakt s opcí, má západočeský klub pojištěny služby i dalších brankářů.

Nový kontrakt v Karlových Varech totiž podepsal brankář Vladislav Habal. Zkušený třicetiletý gólman bude v lázeňském městě působit minimálně do konce sezony 23/24, kontrakt navíc obsahuje opci na následující ročník 24/25. Habal v aktuální sezoně odchytal doposud šestnáct soutěžních utkání za Energii, dalších sedm startů pak přidal za prvoligový Sokolov.

„V Karlových Varech jsem maximálně spokojený, jiné nabídky jsem tak ani neřešil. Jsem šťastný, že tu mohu pokračovat a věřím, že společně vybojujeme pro klub nějaký úspěch,“ uvedl Habal k podpisu nové víceleté smlouvy.

Odchovanec sokolovského hokeje tak naváže na svůj povedený návrat do klubu, kam se v lednu loňského roku vrátil po čtyřech sezonách na Slovensku. Za Karlovy Vary si i díky výtečným výkonům v závěru uplynulého ročníku zachytal i předkolo play-off, které by si s týmem rád zahrál i letos.

V záloze talentované mládí

Za dvojicí Lukeš – Habal pak budou na svou šanci čekat talentovaní mladíci. Již před letošní sezonou získala Energie nadějného brankáře Petra Hamalčíka. Jedenadvacetiletý pražský rodák má v Karlových Varech platný kontrakt na nadcházející ročník 22/23, smlouva rovněž obsahuje i opci na sezonu následující. Hamalčík oblékl karlovarský dres ve dvou zápasech už v letošní přípravě, v mistrovské části sezony pak stejně jako loni hájí barvy ústeckého Slovanu, za který doposud odchytal šestnáct soutěžních duelů.

V partě karlovarských brankářů je i o pár měsíců mladší Adam Horák. Gólman, který zahájil sezonu v prvoligové Kadani, aktuálně vypomáhá druholigovému Chebu, v Karlových Varech s prvním týmem Energie pravidelně trénuje. Na západě Čech by měl pokračovat i v sezoně 22/23.

Další talent pak ukrývá karlovarský klub ve svých mládežnických kategoriích. Brankář Adam Dybal, teprve šestnáctiletý gólman, letos už pravidelně chytá extraligu juniorů i zápasy za reprezentační sedmnáctku. Už v přípravě se ale, tehdy ještě v 15 letech, stal vůbec nejmladším gólmanem Energie, který kdy nastoupil do utkání A-týmu, když zasáhl do přátelského zápasu v Sokolově.