HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Musíme začít hrabat, nikdo to za nás neuhraje

Vstřelil svůj první soutěžní gól za Energii, kterým však jen mírnil nepříjemnou domácí porážku s Litvínovem. Dávid Gríger by jej samozřejmě nejraději měnil za tolik důležité body.

Bude to jistě těžké, ale jak byste zhodnotil dnešní zápas?

Musíme začít hrabat. Nikdo to za nás neuhraje. Nemůžeme pouštět body doma. Tento zápas byl špatný.

Zpočátku to ale nevypadalo tak zle. V prvních několika minutách jste si vytvořili docela velký tlak a drželi soupeře v křeči. Co se potom stalo?

Začali jsme faulovat a tím jsme soupeře dostali na koně. Nabídli jsme mu přesilovky, soupeř se dostal víc na puk a začal si věřit. Měli jsme hodně vyloučených, a to se nám nemůže stávat. Každý tým má na přesilovky hráče, kteří to dokáží proměnit a to rozhoduje zápasy. Měli jsme hodně vyloučení a to je prostě špatně.

Druhý gól Litvínova padl poté, co jste soupeře tlačili. Bylo to hodně frustrující?

Samozřejmě není příjemné, když cítíte, že máte nějaký tlak a šance tam jsou. Bohužel zatím nejsme efektivní. Možná nám chybí trošku více důrazu a možná někdy trošku více štěstí. Jak jsem říkal, nikdo to za nás neuhraje. Musíme sami začít makat i v maličkostech a hrát jeden za druhého a věřit, že se to zlomí.

Podařilo se Vám vstřelit Váš letošní první gól. Nebudou to určitě veselé vzpomínky, ale je to pro Vás alespoň nějaké pozitivum z tohoto zápasu?

Prohrálo se, takže ten gól v konečném důsledku nic neřešil. To je asi vše, co bych k tomu řekl. Je to za námi a musíme si k tomu něco určitě něco říct. Zápasy teď jdou rychle za sebou. Ve čtvrtek jedeme do Mladé Boleslavi, takže se musíme soustředit na ten zápas, protože nás opět čeká těžký soupeř.

Zapojil jste se jak do menších, tak i do jedné větší strkanice...

Je to hokej a člověk se těm soubojům nevyhne. K hokeji to patří. Před tou brankou jsou tam potom emoce a určitě se musíme soupeřům postavit a ukázat, že se jich nebojíme.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Reportáž | út 4.10.2022

Podkrušnohorské derby ovládl Litvínov