HC Energie Karlovy Vary

Habal: Spokojený se svým výkonem? Nejsem, když nemáme body

Do karlovarské branky se proti Olomouci postavil Vladislav Habal, ani jeho solidní výkon a 27 úspěšných zásahů na bodový zisk pro jeho tým ale nestačily.

Vláďo, do zápasu jste vstoupili dobře, Olomouc ale utkání v přesilových hrách otočila..
Olomoučtí to sehráli výborně. Oba góly padly tak, že jsem neviděl, když ta střela vyletěla. Oni dali dvě přesilovky, my nedali nic, proto jsem prohráli.

Nastoupil jsi popáté v sezoně. Výkon jsi předvedl výborný, dlouho jsi svůj tým držel..
Co k tomu říct,...Ta prohra mě mrzí o to víc, že jsme hráli se soupeřem okolo nás. Teď přijedou Pardubice, jedeme na Spartu a musíme tam něco urvat, bude to sakra těžké.

Ty sám můžeš být se zápasem spokojený?
Spokojený nejsem, dostal jsem tří góly, nemáme z toho žádné body...

Góly padly poté, co ti tam clonili soupeři. Probíhá i nějaká komunikace s obránci z vašeho týmu, abyste si ty situace nějak vysvětlili?
My to řešíme pořád, koukáme na videa a věnujeme se tomu. U prvního gólu to sehráli dobře a poté přišla přesilovka 5 na 3. Jak se říká - tým, který to nedá, si nezaslouží vyhrát, oni to dali a zaslouženě vyhráli.

Letos se vám zápasy s Olomoucí nedaří, čím to je?
Celkově jsou zápase s Olomoucí nepříjemné. Je to boj a doufám, že až přijedou k odvetě k nám, tak vyhrajeme. Body nutně potřebujeme sbírat.

Z posledních tří zápasů daly Vary jeden gól, co s tím udělat?
Kdybychom to věděli, tak to určitě změníme. Dnes jsme dostali góly z toho, že jsem nic neviděl. Olomouc hraje jednoduchý hokej, chodí do brány, jsou tam nepříjemní a mají dorážky, které my momentálně nemáme.

Čeká Vás náročný leden, hrajete teď obden...
Celkově do konce základní části se bude hrát pořád. Je tam jen desetidenní reprezentační pauza, po ní se hraje skoro každý druhý den. Bude to nahuštěné, musíme dobře regenerovat a začít od těch jednoduchých věcí, tlačit se do brány, to je gólmanovi nepříjemné, jinak ty góly nedáme..