HC Energie Karlovy Vary

Hamrla: Každou střelou se posouvám dál, je to zkušenost

Nelehký úkol čekal na druhé straně republiky na mladíčka Patrika Hamrlu. Sedmnáctiletý brankář se postavil mezi tři tyče na horkém třineckém ledě. Oceláři na zlínského rodáka vyslali hned jednapadesát střeleckých pokusů.

Tréma pochopitelně byla před těžkým duelem na místě. „Měl jsem z toho trošku nervy. Třinec je strašně silný a nadupaný tým, má spoustu dobrých hráčů, ale říkal jsem si, že každou střelou se budu posouvat dál. Je to pro mě zkušenost, ale mrzí mě, že jsme prohráli,“ hodnotí své vystoupení Hamrla.

Proti hokejistům s drakem na prsou se rozhodně nenudil, vždyť na něj letělo přes padesát puků. „Střel bylo dost,“ usmívá se. „Ale šest gólů je dost, na to se málokdy vyhraje,“ smutní nadějný gólman.

„Bylo to těžké. S trenérem jsme se dívali na videa, zápasy a různě. Snažil jsem se na to připravit, hlavně na ty přesilovky, ale jak už jsem řekl, ten soupeř má tolik variant a tolik zkušených hráčů, že na to se dá těžko připravit,“ líčí.

Energetiky především srazila nepovedená druhá třetina, kdy nabídli soupeři početní výhody a při té vlastní dokonce inkasovali. „Pro gólmana je to určitě nepříjemné. Ten první gól mi zaplaval mezi nohy. Pak jsme jim zbytečně darovali přesilovky, v naší přesilovce jsme jim darovali trestné střílení. Byly tam chyby, které nás stály zápas a soupeř je na to dost silný, že v podstatě všechny využil.“

Hamrla čelil také jednomu trestnému střílení, kterého se při vlastním oslabení ujal nejlepší střelec soutěže Matěj Stránský. Zkušený třinecký forvard našel na mladého brankáře recept a ve 29. minutě zvýšil na 3:2 pro domácí. „Věděl jsem, že to je on. Snažil jsem se mu nikam neujet, ale trefil mi to mezi ruku a beton. Strašně těžká střela, udělal to výborně,“ dodává na závěr mládežnický reprezentant.

Ačkoliv se Karlovy Vary neradovaly z výhry a inkasovaly šest branek, výkon maskovaného mladíka chválili i spoluhráči. „Pro něj je to super, aspoň se otrkal – pořádný zápas, spousta střel. Popasoval se s tím dobře, žádný gól nebyl jeho. Chytal dobře a podržel nás,“ říká na Hamrlovu adresu Tomáš Vondráček.

Související články