HC Energie Karlovy Vary

Hlavně ať je sport baví, vzkazují mladým sportovcům Plutnar s Černochem

Hokejisté karlovarské Energie se v rámci ODM podepisovali fanouškům v hotelu Thermal. Akce se mimo jiné zúčastnili i Michal Plutnar s Jiřím Černochem, kteří sdělili své pocity z autogramiády, ale také zavzpomínali na svá sportovní léta.

Máte za sebou autogramiádu v rámci ODM. Jak se vám takové akce líbí?
Michal Plutnar:
Je to super pro fanoušky. My to bereme jako součást naší práce, je to samozřejmě hezké, když přijdou děti a chtějí podepsat dresy, šály, kartičky... Určitě je to občas legrace.
Jiří Černoch: Já jsem vždy měl rád takové akce, kdy se setkáte s fanoušky. I ty malé děti z toho pak mají radost, že dostanou nějakou kartičku. Já si to užívám, jsem vlastně poprvé v Karlových Varech na nějaké akci. Líbí se mi to.

Patřili jste v dětských letech mezi sběratele podpisů či kartiček?
MP:
Já si myslím, že spíše ne. Za nás ještě nebylo, kde bychom se to dozvěděli, nebyly sociální sítě. Pamatuji si ale, že když jsem hrál v Havlíčkově brodě, tak jsem prosil každého hráče, který kolem mě prošel, aby se mi podepsal.
JČ: No jasně! Měl jsem takové desky a v nich kartičky, byly to ještě ty staré hráčů NHL, co jsem měl po taťkovi. Už mě to nějak opustilo.

Můžete se podělit o největší úlovek ze své sbírky?
JČ: Já už tu sbírku snad ani nemám, ta bude někdě na půdě. Vím ale, že tam byly fakt hodně staré kartičky hráčů z NHL z 80. let.

Jak vnímáte olympiádu dětí a mládeže?
MP:
Řekl bych, že to je super hlavně pro ty děti. Nejen, že mohou něco vyhrát v těch svých disciplínách, ale že se mohou podívat na disciplíny, které třeba normálně nevidí.
JČ: Jak pro Karlovy Vary, tak pro celý kraj to je určitě dobrá věc. Já sám jsem bohužel na té olympiádě nebyl, protože mě to ročníkově minulo. Pro všechny to musí být super zážitek, včetně zázemí a dalších věcí kolem. Je to pěkná věc.

Vy osobně si vzpomínáte na nějakou mládežnickou akci, která vám utkvěla v paměti?
MP:
Pamatuji si, že my jsme měli něco podobného, jak je hokej na této ODM. Měli jsme mistrovství krajů, kde to vlastně bylo úplně to samé. Byl to takový první větší turnaj, který jsem hrál. Myslím si, že jsme skončili čtvrtí a jen o trošičku nám utekla medaile. Bylo to zklamání, ale když to vezmu zpátky, tak určitě super.

Co vzkázat mladým sportovcům?
MP:
Hlavně ať si to užívají. Ať je do toho nikdo netlačí, ať dělají, co je baví. Když to poté přeroste v to, co je bude živit, tak to je jediné plus.
JČ: Ať se snaží, ale hlavně ať je ten sport baví a naplňoval je.