HC Energie Karlovy Vary

Starší kategorie na turnajích ladí sestavy a malí energetici si je zatím užívají

Kromě juniorky a extraligového týmu dorostu Energie si turnaji zpestřili přípravu i další mladí energetici. Turnajová klání využívají trenéři jednotlivých týmů k formování sestav a také k seznamování s novými hráči, kteří do týmů přišli.

Billa Cup Praha

Karlovarští deváťáci se druhý srpnový víkend zúčastnili v Praze 48. ročníku turnaje Billa Cup, který pořádá klub Sparta Praha. Ve skupině A byly kromě energetiků týmy Slavia Praha a Oceláři Třinec. Domácí Sparta a týmy HK Nitra a VHK Vsetín byly ve skupině B. Svěřenci Adama Sýkory oba své zápasy ve skupině vyhráli a díky tomu z prvního místa skupiny prošli rovnou do semifinále.

Základní část:

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) Branky a nahrávky: 10. Mähler (Kyncl, Horáček), 19. Suja (Kyncl, Vaníček), 25. Staněk (Vaňourek, Suja), 60. Staněk – 19. Helis.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) Branky a nahrávky: 33. Švec – 18. Mähler (Barda), 41. Suja (Vaňourek), 54. Barda (Mähler).

V semifinále energetici znovu narazili na Oceláře a tentokrát se z vítězství radovali třinečtí hráči. Svěřenci Adama Sýkory si v neděli zopakovali další zápas ze základní části, když se utkali se Slavií. I pražskému celku vyšla odplata a tak deváťáci Energie skončili na neoblíbeném čtvrtém místě.

Semifinále:

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 0:2, 1:0) Branky a nahrávky: 57. Pavlovic – 5. Fízek (Sedláček), 6. Zamborský (Lazovský, Dostál), 24. Polášek (Helis), 28. Hanák

O 3. místo:

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:4 (0:0, 2:3, 0:1) Branky a nahrávky: 33. Kyncl, 40. Mašek (Kyncl) – 30. Janoušek (Hlušička), 32. Hörnig, 37. Filip (Stejskal), 55. Janoušek (Slížek, Malacha)

Konečné pořadí 48. ročníku turnaje Billa Cup:

1. HC Sparta Praha
2. HC Oceláři Třinec
3. HC Slavia Praha
4. HC Energie Karlovy Vary
5. HK Nitra
6. VHK Robe Vsetín

Turnaj, který jeho svěřenci absolvovali hodnotí Adam Sýkora, kouč karlovarských deváťáků. „Super turnaj, dobří soupeři. Měli jsme jednu z posledních možností, abychom si udělali obrázek o sestavě. Tedy vidět všechny kluky v různých rolích a v náročných utkáních. Turnaj splnil všechna očekávání, která jsme od něj měli. Byla to výborná příprava před mistrovskou sezonou, která nás čeká už za čtrnáct dní.“

V sobotu 19. srpna čeká deváťáky Energie jednodenní turnaj na domácí půdě. Jde o každoroční turnaj týmů devátých tříd ve spolupráci s partnerským týmem Jungadler Mannheim. Pozvání dále přijaly týmy Bílí Tygři Liberec a Škoda Plzeň.

„To bude taková předposlední prověrka,“ usmívá se Adam Sýkora. „Opět nás čekají kvalitní soupeři. Na tomto turnaji ještě budeme zkoušet nějaké varianty, ale sestava se už bude více méně krystalizovat a bude se hodně podobat tomu, s čím půjdeme do sezony,“ vyhlíží další turnaj kouč deváťáků.

Turnaj v Chomutově

Jednodenního turnaje dorosteneckých týmů v Chomutově se zúčastnili hráči karlovarského dorostu kategorie U16. Svěřenci Bohumíra Sapouška naskočili do turnaje po téměř čtrnáctidenní zápasové pauze. V turnaji obsadili čtvrté místo.

Tým ligového dorostu má v následujících týdnech zápasový program poměrně nabitý. Nejprve se znovu utká s chomutovskými Piráty na turnaji v Sokolově. Poté se naši dorostenci vrátí na domácí led, kde se utkají opět s týmem Chomutova a následně si změří síly s německým celkem SC Bietigheim-Bissingen Steelers a reprezentační sedmnáctkou Maďarska.

Koncem srpna sehrají poslední venkovní přípravný duel s Chomutovem a začátkem září se představí opět na domácím ledě, kde budou hostit své vrstevníky z Norimberku a Crimmitschau.

Letní liga

Po Jarní lize pořádal chomutovský klub i turnaj nazvaný Letní liga. Série miniturnajů pro nejmenší hokejisty se konala opět pod hlavičkou projektu Piráti Development druhý srpnový víkend v Rocknet aréně. Jak se uvádělo u příspěvku k tomuto turnaji, tak hokej se hrál čistě pro radost a malí hokejisté si ho užili. Na chomutovském zimním stadionu se proháněli hráči kategorie U8, U9 a U10 z týmů Chomutova, Loun, Ústí nad Labem, Bíliny, Sokolova a Karlových Varů.

Další fotografie naleznete na Facebookovém profilu Piráti Development.