HC Energie Karlovy Vary

Hlavní bylo nedostat gól a vyhrát, říká Filip Novotný po nájezdech proti Liberci

Energetici si v neděli připsali druhou letošní výhru proti Liberci, připravili tak Bílé Tygry o sérii čítající deset výher. Ve vyhroceném závěru utkání se zapotili především gólmani obou týmů, v nájezdech ale zachoval klidnou hlavu Filip Novotný a díky parádnímu výkonu v rozstřelu, kdy inkasoval jediný gól, pomohl domácím hokejistům k zisku druhého bodu.

Kádr se kvůli chybějícímu kapitánovi Skuhravému a zraněnému Vondráčkovi neobešel ani při utkání proti Liberci beze změn. Do útoku se podíval navrátilec Ondřej Šafář, po úspěšném startu proti Vítkovicím si opět zahrál i mladík Šik. V brankovišti ale trenér Pešout ponechal zkušeného Filipa Novotného, což se v tomto těžkém utkání vyplatilo.

„Byl to hodně těžký zápas. Měli jsme dobrý vstup do utkání, vedli jsme 2:0, a pak jsme de facto až do konce bránili tento výsledek. S takto kvalitním soupeřem je to však nelehké,“ ví maskovaný muž z Karlových Varů.

Nástup do utkání karlovarští hráči měli opravdu výborný, po první třetině však ze hry začal mít více soupeř. „Měli tlak, museli otevřít hru, tlačit se do nás a vyrovnat, což se jim povedlo. Tým má Liberec opravdu dobrý, a tak jsme se snažili hrát hodně do obrany.“

Kontaktní gól přišel na úvod třetí třetiny poté, co Liberec zatopil zelenobílým v útočném pásmu. „Hodně dlouho nás tam liberečtí hráči motali, bohužel to tam hodili bekhendem. Filippi je výborný hráč, udělal to šikovně, trefil se do prostoru mezi vyrážečkou a tělem.“

I když domácí brankář v základní hrací době pustil za svá záda jen dvě střely z dvaačtyřiceti, na tříbodovou výhru to nestačilo, Západočeši nedokázali využít několik šancí, a tak se za stavu 2:2 pokračovalo do prodloužení. Ani to nerozhodlo o majiteli druhého bodu, následovaly tedy nájezdy. Instrukce od trenérů zněli jasně. „Nedostat gól a vyhrát, “ směje se Novotný.

To nakonec i díky výkonu hráče s pětatřicítkou na zádech vyšlo. „Vítězství je vždycky krásné a jsme rádi alespoň za ty dva body. Já jsem si to užil, kdybychom dávali tolik gólů co v nájezdech, bylo by to super. Nájezdy jsou vabank a my jsme měli tentokrát štěstí,“ dodal na závěr karlovarský gólman.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 8.12.2019

Šafář: Za návrat do sestavy jsem rád

Reportáž | ne 8.12.2019

Energie obrala Bílé Tygry o dva body