HC Energie Karlovy Vary

Hodit prohru za hlavu a snažit se vyhrát zápasy do pauzy, velí Michal Plutnar

Po delší době nezvládli energetici venkovní zápas, ve kterých se jim daří více, než doma. V nedělním zápase byla Kometa nad Energií rychlejší. A ačkoliv nevyužili přesilovou hru, perfektně ubránili oslabení, které chválil i obránce Michal Plutnar. Ten zhodnotil i duel na brněnském ledě.

Michale, přišlo Vám, že se dnes nebylo kudy dostat přes Kometu?

Myslím, že jsme začali dobře. Prvních pět minut jsme tak nějak plnili, co jsme chtěli. Poté, co jsme dostali branku, byl najednou led plný brněnských hráčů a myslím si, že do konce druhé třetiny jsme jasně ztráceli. V závěru jsme se o něco pokoušeli, ale bohužel jsme ani neskórovali.

Byla to asi jiná Kometa, než na kterou jste narazili v domácím zápase...

Kometa měla horší vstup do sezony, ale myslím si, že teď hrají jednoduchý a účelný hokej. Jak říkáte, byla to úplně jiná Kometa. My jsme půlku zápasu s ní nedokázali držet krok.

Čím si vysvětlujete, že vás první gól tak srazil? Přitom začátek byl vyrovnaný...

Nemyslím si, že nás úplně srazila ta první branka. Spíše si myslím, že nás srazila ta druhá branka. Myslím si, že 0:1 po první třetině na Kometě, že se s tím dá něco dělat. Ale bohužel po osmi vteřinách druhé třetiny jsme inkasovali. Tam si myslím, že se ten zápas lámal. Zbytečně jsme se zatáhli, místo abychom se pokusili ohrozit jejich bránu. Bylo to těžké, s takovýmto soupeřem. Ještě když přidali třetí gól, tak bylo velmi těžké na jejich ledě dotahovat.

Rychle jste inkasovali po začátku druhé třetiny. Může to být nějaká nekoncentrovanost nebo to Kometa sehrála tak dobře?

Nemyslím si. Byla to klasická standardní situace. Z mantinelu přišel puk do středu, Marcinko tam dal hokejku, trefilo mu jí to a šlo to do protipohybu Frodla. Jsou to velmi těžké góly pro gólmana a na druhou stranu velmi jednoduché pro toho, kdo ho dá.

Měli jste dvě přesilové hry a oslabení ve třech. Bylo to dlouhé ubránění a žádný gól v oslabení nepadnul. Je to aspoň něco, s čím můžete být dnes spokojeni?

Samozřejmě hráči, kteří to oslabení hrají, tak ho hrají výborně. Lehají si do střel, Frodl tam chytil minimálně tři, čtyři jisté góly. Oslabení super, ale bez branky se vyhrát nedá.

Je dobře, že se další zápas hraje už uprostřed týdne?

Zápasů je teď hodně. Před reprezentační pauzou nás čekají ještě tři, myslím. Tak to mají ale všichni stejně. Není čas na nic. Tento zápas musíme hodit za hlavu a maximálně se podíváme na chyby, co bychom měli zlepšit. Ve druhé třetině byly pasáže, kdy nás Kometa vyloženě dostala pod obrovský tlak. Na to se musíme podívat a do příštích zápasů se tohoto vyvarovat. Jak říkám, musíme to hodit za hlavu, máme tři zápasy před repre pauzou a musíme se snažit každý zápas vyhrát.

Související články