HC Energie Karlovy Vary

Hokej ve Varech táhne! Návštěvnost atakuje rekordy

Karlovy Vary zachvátila hokejová horečka, na každý domácí zápas pravidelně zavítá takřka 4000 diváků, což je hned za pomistrovskou sezonou druhé nejvyšší číslo od přestěhování do KV Areny. To dokáže vytvořit skvělou atmosféru a pomáhat energetikům válcovat soupeře jednoho za druhým. Zelenobílé peklo může fungovat jen díky vám!

Nejvyšší návštěvnost zaznamenal nový domov karlovarského hokeje hned ve své inaugurační sezoně 09/10, kdy se na každý domácí zápas A-týmu přišlo podívat v průměru 3962 fanoušků. Tento zájem ale brzy vychladl a návštěvnost spadla takřka o čtvrtinu. Vůbec nejnižší počet diváků si cestu do KV Areny našel v sestupové sezoně 16/17, kdy poprvé a dosud naposledy spadla čísly vyjádřená atmosféra pod tři tisícovky příznivců.

Ovšem karlovarští fanoušci na Energii nezanevřeli ani ve WSM lize a naopak začali svůj tým podporovat ještě více, díky čemuž dokázali v baráži dokonce hned několikrát vyprodat karlovarskou halu. Po návratu do extraligy pak návštěvnost stoupá do výšin a po devíti letech atakuje čtyřtisícovou hranici, konkrétně je na hodnotě 3855 diváků.

Letos se také po šesti letech podařilo vyprodat KV Arenu už v základní části, naposledy se to povedlo při výluce NHL a návštěvy Jaromíra Jágra. Vyprodáno bylo konkrétně při derby a zároveň oslavě 100 let republiky s Plzní, kdy si cestu do Mekky západočeského hokeje našlo fantastických 5576 fanoušků.

Energii čeká nejbližší domácí utkání v pátek 16.11. proti Hradci Králové. V posledním střetnutí těchto týmů na ledě Karlových Varů, konkrétně 27.1.2017, sledovalo celkem 2364 párů očí velice cennou výhru zelenobílých 3:2. Překonáme nyní tato čísla?

Děkujeme vám za podporu!