HC Energie Karlovy Vary

Vzhůru na sjezdovku! Junioři absolvovali tradiční soustředění na Božím Daru

Karlovarští junioři se pilně připravují na novou extraligovou sezonu. Tak jako každý rok je i letos čekalo tradiční soustředění.

Čtyři dny, několikafázové tréninky v horském prostředí, to vše čekalo na svěřence trenéra Václava Eismanna, kteří se již poněkolikáté vydali na tradiční soustředění. Jejich útočištěm byl znovu Boží Dar, kde rozložili svůj tábor.

„V první řadě chceme poděkovat za možnost se připravovat v tomto skvělém prostředí. Našli jsme tu luxusní podmínky pro trénink a také parádní ubytování, staral se o nás skvělý personál. Chtěli bychom tak poděkovat panu Davidu Soukupovi za možnost tady být,“ uvedl na adresu ubytování v Apartmány Engadin hlavní trenér juniorů Václav Eismann, který již dále přiblížil, jak samotné soustředění probíhalo.

„Měli jsme tři tréninkové jednotky denně a musím říct, že s přístupem hráčů jsme maximálně spokojeni. Myslím si, že soustředění mělo velký vliv na formování interpersonálních vztahů, protože hráči si mezi sebou velmi dobře vzájemně pomáhali v opravdu těžkých podmínkách a situacích. Když jsme trénovali na sjezdovce, tak ten trénink byl hodně charakterní, tak se tam dostávali do stavu, kdy nevěděli, co je za den, ale zvládli to opravdu se ctí. Přesto bych chtěl vypíchnout jméno Honzy Botoše, který má za sebou strastiplný životní příběh. Klobouk dolů, co tady předvedl,“ pochválil jinak přísný kouč své svěřence.

Nabrat fyzický fond ale nebylo jediným cílem tradičního soustředění v Krušných horách. „Drželi jsme se standardního formátu. S ohledem na sezonu jsme sledovali projevy a chování hráčů ve chvílích, kdy si museli sáhnout na dno, a to nás obohatilo. Věřím, že náš apel směrem k mužstvu, kterým směrem se v sezoně potřebujeme ubírat, zabral, a budeme z toho těžit,“ dodal kouč, který v posledních sezonách vedl i reprezentační mládežnické výběry.

Karlovarské juniory, stejně jako jejich starší kolegy z extraligového Áčka, čekají ještě tři týdny suché přípravy a až pak krátká letní dovolená.

„Budeme trénovat do konce června. Po tomto soustředění budeme mít dva dny volno a do kombinované fáze přípravného období se zase vrátíme ve středu. Jsme rádi, že od čtvrtka nás budou čekat určité herní prověrky,“ uzavírá rozhovor.

Zatím nejtěžší soustředění, říká Pohanka

V mužstvu Václava Eismanna patří k nejstarším hráčům. Osmnáctiletý obránce Vladislav Pohanka vyrazil se zkušeným koučem už na třetí soustředění. Dobře tak věděl, co ho během čtyř dnů na Božím Daru čeká.

„Soustředění bylo jako každý rok náročné, za mě osobně asi nejtěžší, jaké jsem zažil. Počasí nám docela vyšlo, tedy až na dnešní den, kdy bohužel trošku pršelo, ale celkově to bylo dobré,“ zhodnotil mladý bek.

A čeho se nejvíc obával? „Já osobně nemám rád běh, takže pro mě jakýkoliv běh je těžký, ale sjezdovky jsou hodně nepříjemné,“ doplňuje.

Podobný názor měl i o dva roky mladší útočník Robin Sapoušek, který od nové sezony bude nosit na dresu Áčko pro zástupce kapitána.

„Nejtěžší byly asi sjezdovky, bylo to ale náročné celkově. S týmem je ale zábava, takže jsem si to užil. Především je to ale tvrdá práce, což je sice někdy trochu nuda, ale jinak to bylo dobré,“ uzavírá hodnocení forvard, který si již v šestnácti letech zahrál v Tipsport extralize.

Fotogalerie