HC Energie Karlovy Vary

Hrál s Jágrem, má nahradit Grígera. Je to tady na vysoké úrovni, pochvaluje si Vary Machač

Společně s Tomášem Redlichem se oba po sestupu kladenských Rytířů vydali do lázeňského města. Trenér Martin Pešout přivedl do svého týmu Patrika Machače s cílem zacelit mezeru po Dávidu Grígerovi, jenž přestoupil do Liberce. Jak se novic v karlovarském celku na tuto výzvu těší?

Patriku, jaké jsou první pocity z nového prostředí?
Zatím super. Kluci v šatně i trenéři paráda, je to tady na vysoké úrovni. I to zázemí je super. Zatím jsem spokojený.

Jak se přestup na západ Čech zrodil?
Hned po sezoně mě Karlovy Vary kontaktovaly přes agenta. Jednání bylo velice rychlé, rozhodl jejich zájem, který byl podle mě docela velký.

Při podpisu smlouvy jste říkal, že jste si v hlavě přál, aby ta nabídka přišla právě odsud...
To je pravda (úsměv). Když jsme po sezoně spadli, tak jsem chtěl nejraději zůstat v extralize. Přemýšlel jsem, jaký tým by mi mohl vyhovovat a jedny z prvních mě napadly Vary. Pro mé štěstí se ozvaly, takže nebylo co řešit.



Martin Pešout říkal, že byste měl být jedním z hráčů, který nahradí Dávida Grígera. Jak vás těší taková důvěra?
Moc se mi to líbí. Důvěra nahradit Dávida je obrovská, ale určitě se budu snažit odvést maximum a co nejvíce se jeho výkonům přiblížit.

Společně s vámi přestoupil do Energie také kladenský parťák Tomáš Redlich...
Já jsem to dlouho nevěděl, Tomáš snad přišel až na poslední chvíli. Určitě to výhoda je, jezdíme teď spolu. Máme si co říct. Ale pár kluků tady z Varů už jsem znal.

Koho přesně jste znal?
Znal jsem Plutyho (Michal Plutnar) z reprezentace, Vilda (Tomáš Vildumetz) hrával na Kladně. A dalších pár kluků, s některými se potkáváme už odmala.

Jak byste se ohlédl za uplynulou sezonou, která tedy pro Kladno neskončila šťastně?
Neskončila šťastně, nicméně si myslím, že jsme tam měli dobré fáze, kdy jsme atakovali desáté místo. Bohužel v nejméně vhodnou chvíli nás pak chytla šňůra porážek a na konci už byl strašný tlak. Měli jsme mladší mužstvo, moc jsme to nezvládli.

Nastupoval jste také vedle Jaromíra Jágra, jaká je to zkušenost?
To je něco neskutečného. Jarda už jede přípravu před třetím konkrétním zápasem, řekne vám přesně, co od vás chce a je to fakt speciální s ním hrát.

Strávil jste dva roky v zámořské OHL, jak na ně vzpomínáte?
Bylo to super. Já bych to neměnil a určitě doporučil každému, protože naučit se jazyk a přijít do cizího prostředí sám,navíc ten styl hokeje... Mohu to jen pochválit.

V Karlových Varech budete hrát už pod novým logem. Co na tu změnu říkáte?
Mně se to moc líbí, ta černá je jednoduchá. Na zelenou jsem byl zvyklý právě z té Kanady, takže ta mi také nevadila, ale myslím, že nové logo je super a moc se těším.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

#energie

Příspěvek sdílený Patrik Machač (@pattybravog),