HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek prodloužil smlouvu, energetikem bude až do roku 2022!

Jedna z nejvýraznějších postav týmu bude pokračovat v dresu s Éčkem na prsou i nadále. Útočník Jakub Flek totiž o rok prodloužil smlouvu, v Karlových Varech tak bude působit minimálně konce sezony 2021/22!

Původní kontrakt měl sedmadvacetiletému útočníkovi vypršet na konci letošní sezony, vedení klubu ale vyvinulo maximální úsilí, aby udrželo oblíbence karlovarských fanoušků v dresu Energie ještě déle. A podařilo se. Jakub Flek tak po podpisu nové smlouvy bude na západě Čech působit minimálně do konce ročníku 2021/22!

„Jakub Flek je klíčovým hráčem týmu a stabilním členem naší elitní formace už několik sezon. Bylo naší prioritou ho v mužstvu udržet. Po odchodu Tomáše Rachůnka s Dávidem Grígerem jsme chtěli zastavit ten nepříjemný trend, kdy naši nejlepší hráči odchází jinam,“ uvedl k prodloužení smlouvy hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Jakub Flek se během několika sezon v Karlových Varech propracoval mezi nepostradatelné členy týmu a v posledním roce se dočkal i vytoužené pozvánky do národního mužstva.

„První jednání proběhla už po skončení poslední sezony, která byla bohužel předčasně ukončena, tehdy jsme se ještě nedomluvili. Přes léto jsem to tak nechal být a vrátili jsme se k tomu nyní, kdy jsme našli společnou řeč. Mám už tu nějakou pozici v týmu, mám na ledě hodně prostoru, tak jsem se rozhodl zůstat,“ uvedl k podpisu nové smlouvy sedmadvacetiletý útočník.



Jakub Flek (útočník, 24.12.1992)

Rodák z nedalekých Mariánských Lázní přišel do Karlových Varů před sezonou 2012-13 jako jedna z posil do juniorského týmu Energie, který se připravoval na vstup do mezinárodní MHL. Během dvou sezon v „malaďožce“ se rychle vypracoval v ofenzivní eso mužstva a po právu v sezoně 2013-14 naskočil i do nejvyšší tuzemské soutěže.

Zkušenosti mezi dospělými ale nejprve sbíral v nižších soutěžích, v druholigovém Sokolově se stal v sezoně 2014-15 nejlepším střelcem ligy se 27 brankami, či prvoligové Jihlavě. V sestavě Energie se napevno usadil v sestupové sezoně 2016-17 a během tří sezon se vypracoval v klíčové osobnosti týmu a jednu z jeho hlavních tváří.

V uplynulém ročníku nastoupil Flek do 53 extraligových utkání a vytvořil si své bodové maximum, když posbíral 40 bodů (15+25). Jeho formace s Tomášem Rachůnkem a Dávidem Grígerem patřila mezi nejlepší v extralize a rychlonohý útočník se po právu dočkal i své premiérové reprezentační pozvánky. Na únorových Švédských hrál zaujal, ve třech utkáních navíc dokázal i bodovat a v utkání proti Rusku vstřelil svůj první gól v národním týmu.