HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek zvolen fanoušky nejlepším energetikem sezony 2020/21

Karlovarský útočník Jakub Flek, pro kterého letošní sezona stále ještě pokračuje, byl fanoušky zvolen nejlepším hráčem Energie pro ročník 2020/21. V hlasování, které bylo rozděleno na dvě části, ovládl „základní část“ i následné play-off, když ve finále porazil dalšího útočníka Davida Kašeho. Třetí skončil, na základě vyššího počtu hlasů ze základního kola, Jiří Černoch.

Osmadvacetiletý forvard tak vítězstvím ve fanouškovské anketě potvrzuje, že sezona 2020/21 patřila k jedné z nejlepších v jeho dosavadní kariéře.

Flek ovládl klubové bodování týmu, když ve 52 utkáních včetně play-off posbíral 39 bodů (21+18). V průběhu celého ročníku patřil ke klíčovým hráčům Energie, pevné místo měl na křídle prvního útoku i v elitní přesilovkové formaci.

Za své konzistentní výkony se také dočkal nominace do národního týmu, za který nastoupil na únorových Beijer Hockey Games ve Švédsku. Po skončení extraligové sezony, kdy jeho tým vypadl v předkole play-off s Pardubicemi, byl Flek nominován na přípravné kempy reprezentačního A-mužstva před Mistrovstvím světa.

Aktuálně se hráč, který má v Karlových Varech smlouvu ještě na další sezonu, připravuje s národním týmem už pátý týden v řadě. V tom uplynulém nastoupil karlovarský forvard do úvodních dvou přípravných utkání reprezentačního výběru Filipa Pešána před světovým šampionátem, v soubojích s Rakouskem se dokázal jednou gólově prosadit a do druhého duelu vedl mužstvo dokonce s kapitánským céčkem na hrudi.

🎙 | „Byla to pro mě velká čest. Jsem rád, že jsem dostal důvěru vést mužstvo a zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“...

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Neděle 25. dubna 2021