HC Energie Karlovy Vary

Jiří Černoch zvolen fanoušky Nejužitečnějším hráčem sezony 2022-23!

Po bodově nejvydařenějším ročníku kariéry se útočník Jiří Černoch dočkal dalšího ocenění, fanoušky Energie byl v tradiční anketě zvolen Nejužitečnějším hráčem sezony 2022-23! V hlasování zvítězil před dalším útočníkem Ondřejem Beránkem, třetí skončil karlovarských odchovanec Vít Jiskra.

Šestadvacetiletý forvard tak potvrdil, že se mu v loňské extraligové sezoně nadmíru dařilo, což ocenili i karlovarští příznivci. V odehraných 54 duelech včetně play-off posbíral 36 bodů (13+23) a své kariérní bodové maximum v sezoně si vylepšil o deset bodů (sezona 2020-21).

Černoch navíc v průběhu sezony převzal po Tomáši Vondráčkovi kapitánské céčko, po roli lídra na ledě se mu tak dostaly i této nové pocty.

Nejužitečnější hráč HC Energie dle hlasování fanoušků

Ročník Sezona Vítěz
I. 2019-20 Tomáš Rachůnek
II. 2020-21 Jakub Flek
III. 2021-22 Tomáš Vondráček
IV. 2022-23 Jiří Černoch

„Chtěl bych moc poděkovat fanouškům za tohle ocenění, kterého si moc vážím. Je to odměna za práci v sezoně, bez týmu bych na něj ale nedosáhl,“ váží si fanouškovské ceny vítěz ankety Jiří Černoch.

Probíhající ročník navíc šikovnému centrovi ještě nemusí skončit. Po loňské premiérové účasti na světovém šampionátu okořeněné ziskem bronzové medaile totiž bojuje o další start na světovém šampionátu a v přípravě národního týmu si zatím vede skvěle. Ve dvou doposud odehraných duelech nastřádal hned čtyři body.

Jiří Černoch přišel do Karlových Varů v průběhu sezony 2019-20 a svou zarputilostí i hokejovým umem si rychle získal sympatie fanoušků Energie. Za ní doposud odehrál 178 soutěžních zápasů se ziskem 98 bodů (48+50), navíc je jisté, že rozhodně nebudou poslední. Na západě Čech totiž na podzim podepsal nový víceletý kontrakt s platností do konce sezony 2025-26.