HC Energie Karlovy Vary

Je to černý na bílým, Černoch energetikem až do roku 2026!

Jak jasně naznačuje titulek, je jasno. Útočník Jiří Černoch ve čtvrtek podepsal s Energií nový dlouholetý kontrakt, který mu bude platit až do konce sezony 2025/26!

Stávající smlouva měla šestadvacetiletému centrovi vypršet s koncem letošní sezony. Udržet jednu z hlavních tváří týmu a celého klubu tak byla pro organizaci naprosto zásadní záležitostí.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo s Jirkou domluvit na pokračování jeho působení v našem klubu. Víme, že o něj měla zájem řada týmů nejenom z extraligy, o to víc jsme rádi, že bude v Karlových Varech pokračovat. Patří mezi klíčové osobnosti mužstva,“ říká k důležitému podpisu sportovní manažer klubu Václav Skuhravý.

Ještě před polovinou aktuálního ročníku si tak obě strany plácly a dohodly se na pokračování spolupráce až do 30. dubna 2026, Černoch tak bude energetikem ještě další tři sezony!

„Bylo pro mě prioritou pokračovat tady. Cítím velkou důvěru od trenérů, dostávám velký prostor na ledě. S manželkou tu navíc už tři roky žijeme a moc se nám tady líbí. Jsem tak moc rád, že se podařilo s klubem domluvit a budu tady hrát i dál,“ říká k prodloužení stávající smlouvy Jiří Černoch.

Šikovný pravák, který do Karlových Varů přišel před třemi lety z pražské Sparty, kde nedostával příliš mnoho prostoru, se během uplynulých sezon vypracoval v jednoho z lídrů týmů a zaslouženě se probojoval i do reprezentačního mužstva vedeném Kari Jalonenem. Za Energii doposud odehrál 143 soutěžních utkání s bilancí 40 gólů a 31 asistencí.