HC Energie Karlovy Vary

Kapitán částečně uspěl s odvoláním, trest Vondráčka snížen

Karlovarský kapitán Tomáš Vondráček bude svému týmu nakonec chybět dvě utkání. Disciplinární komise se totiž na svém čtvrtečním zasedání zabývala jeho odporem proti původnímu rozhodnutí, ve kterém Vondráčkovi původně vyměřila zákaz činnosti na tři soutěžní utkání za bitku v utkání se Zlínem. Původní verdikt nakonec snížila o jedno utkání, bojovník s číslem pět na zádech tak bude moci nastoupit už v nedělním utkání v Mladé Boleslavi.

Vondráček podal odpor v povolené lhůtě, přičemž rozporoval tvrzení Disciplinární komise především v bodě, kde DK shledala, že v okamžiku vzniku šarvátky nebyl na ledové ploše. DK na základě shlédnutí videozáznamu z brankové kamery dodané klubem shledala, že hráč před svým zapojením do šarvátky naskočil v době, kdy byla hra písknutím hlavního rozhodčího zřetelně přerušena, dle jejího názoru lze však přisvědčit vyjádření Vondráčka, že v posuzované situaci naskočil na hrací plochu v situaci, kdy ji opouštěl jiný hráč klubu (Jakub Flek), jehož měl na hrací ploše nahradit.

Vondráček již nehrál úterní utkání v Pardubicích, které energetici prohráli 1:2, nastoupit nemůže ani v pátek na ledě Třince. Do nedělního utkání v Mladé Boleslavi již ale po vypršení trestu může nastoupit.