HC Energie Karlovy Vary

Klíčový bek pokračuje, energetikem bude až do roku 2026!

Vedení karlovarské Energie dál pokračuje ve stavbě kádru nejen pro nadcházející sezonu. Důkazem je i podpis nové smlouvy Michala Plutnara, který bude energetikem až do konce sezony 2025/26!

Zkušený osmadvacetiletý bek patřil i v letošní sezoně, až do zranění, ze kterého se aktuálně zotavuje, ke klíčovým postavám Energie. S průměrným ice timem přes 20 minut patřil k nejvytíženějším hráčům týmu, nechyběl na přesilovce či hře v oslabení.

„Michal je ofenzivním typem obránce, v ideálním věku, který zná zdejší prostředí a zapadá nám do koncepce filozofie skladby týmu. V minulých sezonách dokázal, že dokáže pravidelně bodovat. V momentě, kdy se zranil a nemůžeme ho mít na přesilové hry, tak se ukázalo, že s nimi máme trochu větší problémy, než by se nám líbilo. Jsme moc rádi, že zůstává,“ uvedl k důležitému podpisu hlavní trenér David Bruk.

Plutnarovi skvěle vyšla uplynulá sezona, kdy 29 body ve 54 zápasech bohatě překonal své kariérní maximum a pokukoval i po reprezentačním dresu. Letos ho ale bohužel přibrzdilo zranění, kvůli kterému nezasáhl do hry od začátku prosince. I přesto Energie s podpisem svého klíčového beka neváhala a Plutnar bude hájit naše barvy až do 30. dubna 2026!

„Bohužel letos přišlo zranění, se kterým nikdy nemůžete počítat. Byl jsem velmi rád, že mi Karlovy Vary i přesto nabídly smlouvu. Cítil jsem, že mi věří a že budou chtít, abych navázal na tu povedenou loňskou sezonu. Ve městě se nám navíc s rodinou moc líbí, jsme tu moc spokojeni,“ popsal hlavní důvody svého pokračování Plutnar.

Zkušený bek navíc cítí, že mužstvo ještě může jít nahoru. „Myslím si, že můžeme udělat daleko větší úspěch, než bylo předkolo v posledních letech. Tým pomalu vyzrává a už by bylo načase, aby se nám to podařilo,“ netají se ambicemi.

Plutnar přišel k týmu v průběhu postupové prvoligové sezony 2017-18 na hostování z Liberce, v Karlových Varech už ale zůstal. Během šesti ročníků na západě Čech odehrál v karlovarském dresu přesně 250 soutěžních utkání, ve kterých zapsal 83 bodů (22+61). Nyní je jisté, že svou bohatou sbírku startů za Energii ještě rozšíří.