HC Energie Karlovy Vary

Kohout: Věřím, že psychicky jsme silný tým

Podruhé za sebou bojovali energetici o bonusový bod až v nájezdech, které přišly po osmigólové přestřelce. Do níž se zapsal dvěma trefami a asistencí i Martin Kohout. ,,Jsem rád, že dneska bereme dva body. Je škoda, že to nejsou tři po tom super začátku a následném obratu na 4:3. Pak tam u vyrovnání byla smolná situace, kdy nám to tam hráč Komety z otočky zametl. Dva body jsou ale lepší než jeden, takže spokojenost, ale částečně i zklamání," zhodnotil Kohout.

Martine, druhá výhra v řadě. Co k tomu hektickému zápasu říct?
Jsem rád, že dneska bereme dva body. Je škoda, že to nejsou tři po tom super začátku a následném obratu na 4:3. Pak tam u vyrovnání byla smolná situace, kdy nám to tam hráč Komety z otočky zametl. Dva body jsou ale lepší než jeden, takže spokojenost, ale částečně i zklamání.

Porazili jste Kometu, která byla v tabulce vaším přímým soupeřem, jak důležité jsou ty dnešní body?
Důležité je to proto, že pokud budeme udržovat výkony, jaké teď předvádíme a v tabulce osmičku, tak budeme začínat play-off doma, což bychom chtěli. Brno je velice silný soupeř, mají tam zkušené hráče, kteří pravidelně bodují. Jsem tedy určitě rád, že jsme odskočili alespoň o bod.

Soupeř vám vzal vedení, pak před koncem vyrovnal, vy jste ale týmovým výkonem dovedli zápas až do prodloužení a nakonec jste vyhráli podruhé za sebou v nájezdech. Bylo těžké udržet týmového ducha a pořád bojovat?
Těžké to nebylo. Myslím si, že letos jsme, co se týče psychiky, velmi silný tým. Několikrát jsme dokázali utkání otočit, i z většího rozdílu než byl jeden gól. Jak už jsem ale říkal, je škoda toho vyrovnání. Většinou to takto otočíme my, ale stalo se.

V utkání padlo solidních devět gólů, čekal jste takovou přestřelku?
Určitě nečekal.

Do ní jste vy sám přispěl dvěma góly a jednou asistencí, což je pokud se nemýlím poprvé, co jste si zapsal hned tři body během jednoho utkání...
To popravdě nevím. Abych řekl pravdu, tak tohle moc nesleduji. Ale asi ano. Pro mne je to letos myslím potřetí, co jsem dal dva góly. Dnes jsem chtěl při té příležitosti konečně ten hattrick dotáhnout, šance tam opět byly, ale bohužel se nezadařilo. Statistiky prostě přijdou, nebo nepřijdou. To člověk neovlivní.

Evidentně si rozumíte s Petrem Koblasou, který vám přihrával na obě branky a vy jste nabil jemu...
My si rozumíme jako lajna celkově. Hrajeme spolu už druhým rokem. Myslím si, že nám to vyhovuje. Na některých situacích už jsme i domluvení. Za mne jedině dobře, že nás trenér nechává spolu. A my mu to vracíme produktivitou.

Petr ve třetí třetině obdržel trest do konce zápasu. Nechyběl vám po boku v závěrečné dvacetiminutovce?
Nechci ho naštvat, takže řeknu, že ano (smích). Jan Hladonik ho ale dle mého dobře zastoupil.

Rozhodovalo se až v nájezdech, do kterých ve vaší bráně nastoupil Vladislav Habal a stejně jako proti Spartě vychytal všechny nájezdy. Co říct na jeho konto?
Já musím Habyho jednoznačně pochválit. Ať už za ten výkon na Spartě, nebo za dnešní nájezdy. Filip Novotný chytal také výborně. Trenéři to zkusili, no a Vladislav Habal nás podržel. Na to, jak dlouho nechytal, je to super.

Aktuálně jste v dobré formě. Budete se stejným stylem hry chtít prezentovat i ve vyřazovacích bojích?
Doufám, že mi ta forma vydrží. Přišla takhle na konec sezony, takže doufám, že se bude dařit i v play-off.