HC Energie Karlovy Vary

Kulich debutoval v AHL, nahrávkou pomohl k výhře Rochesteru

Jiří Kulich má za sebou premiéru v AHL. V nočním utkání svých Rochester Americans pomohl jednou nahrávkou k výhře nad Toronto Marlies.

Osmnáctiletý útočník nastoupil se svým tradičním číslem 25 na křídle druhého útoku společně s Brandonem Pirem a dalším Čechem Lukášem Rouskem. Kulich také nechyběl v přesilovkové formaci, přičemž po jeho nahrávce získal Rochester v 17. minutě vedení 2-1, když se v početní výhodě trefil Brett Murray.

Domácí poté přidali ještě další dvě trefy a i přes korekci Toronta v závěru zápasu uhájili v premiérovém duelu sezony výhru 4:2.

Kulich se po úspěšné sezoně 2021-22, kdy se naplno prosadil do sestavy Energie, zahrál si na MS do 20 let a byl jednou z hvězd jarního šampionátu osmnáctek, pokouší prosadit v zámoří. V organizaci Buffala Sabres absolvoval po úspěšném draftu, kdy byl vybrán již v úvodním kole tradičního výběru talentů, nováčkovský i hlavní kemp týmu. Po něm byl společně s dalšími hráči odeslán na farmu Buffala do Rochesteru, odkud se pokusí vybojovat pozvánku do NHL.