HC Energie Karlovy Vary

Kulich v nominaci reprezentační dvacítky!

Karlovarský útočník Jiří Kulich si zahraje za národní tým do 20 let! Sedmnáctiletý forvard nechybí v sestavě trenéra Karla Mlejnka pro listopadový Turnaj čtyř v Ängelholmu.

Premiéra ve dvacítce čeká karlovarského Jiřího Kulicha, jehož zastihl start extraligového ročníku ve velmi dobré formě: Na kontě už má pět gólů. V srpnu byl kapitánem osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu. Sedmnáctiletý útočník sice nedohrál poslední utkání v úterý na ledě Liberce, jeho zranění však není vážné a tudíž na reprezentační akci chybět nebude.

Turnaj v Ängelholmu bude generálkou na světový šampionát, který se uskuteční tradičně na přelomu roku. Češi začnou v pátek 12. listopadu proti domácímu týmu, následně vyzvou sbornou a na závěr výběr Suomi. Po turnajové generálce už je další zápasová akce nečeká, v první polovině prosince nastoupí na závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa.

Nominace české dvacítky

Brankáři:
Nick Malík (KooKoo Kouvola, Finsko), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci:
Matěj Pinkas (Litoměřice), Ondřej Baláž (Litvínov), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Tomáš Machů (Vítkovice), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci:
Tomáš Urban, Josef Koláček, Lukáš Pajer (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš, Filip Jansa (oba Benátky nad Jizerou), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Dominik Binias (Thurgau, Švýcarsko).

Program turnaje v Ängelholmu

Pátek 12. listopadu:
16:00 Rusko – Finsko
19:30 Švédsko – Česko

Sobota 13. listopadu:
13:00 Česko – Rusko
17:00 Švédsko – Finsko

Neděle 14. listopadu:
12:00 Finsko – Česko
16:00 Švédsko – Rusko