HC Energie Karlovy Vary

Kupčo a Bačo v nominaci národního týmu Slovenska do 18 let

Karlovarští útočníci Róbert Bačo a Lubomír Kupčo nebudou chybět v nejbližších dvou zápasech slovenské osmnáctky s Českem.

Slovenský výběr do 18 let vyzve v pátek a v sobotu stejně staré vrstevníky z Česka v Piešťanech. Dvě utkání se uskuteční za přísných bezpečnostních opatření, na stadion se nedostane nikdo bez testu na covid-19. Aby organizátoři minimalizovali vzájemný kontakt mezi účastníky, oběma týmům dokonce vyčlení samostatný vchod. Hrát se bude bez diváků, a i proto Slováci odvysílají oba duely živě na YouTube kanálu.

Duo karlovarských útočníků má, stejně jako řada tuzemských hokejistů, nemalé potíže s přípravou. Mládežnické soutěže byly v říjnu kvůli pandemii koronaviru přerušeny a v posledních dnech definitivně ukončeny. Bačo s Kupčem tak alespoň nastupovali v prvoligové Kadani, kde sbírali první zkušenosti s dospělým hokejem.

Osmnáctiletý Bačo doposud nastoupil v Chance lize do pěti utkání, přičemž zapsal jeden bod za asistenci, o rok mladší Kupčo ve třech odehraných zápasech nebodoval.

Oba hráči nejsou v mládežnických reprezentacích nováčky. Kupčo odehrál v uplynulé sezoně jedenáct utkání za výběr do 17 let, ve kterých zapsal 17 bodů. Bačo, rovněž v ročníku 2019/20, naskočil do devíti duelů za výběr do 18 let a jednou skóroval.