HC Energie Karlovy Vary

LOTP: Společenstvo je téměř kompletní, posílil ho klíčový bojovník

Frodo je ve Varech! Nemluvíme o postavě ze světoznámé trilogie Pán Prstenů od J.R.R. Tolkiena, nýbrž o nové brankářské posile Energie s touto přezdívkou. Dres Karlových Varů totiž bude v nadcházejících třech letech oblékat Dominik Frodl!

Byla to hlavní priorita. Příchod brankářské jedničky si vedení klubu vytyčilo jako hlavní cíl letního přestupového období. A podařilo se!

Z kádru bronzového medailisty z Pardubic se na západ Čech přesouvá sedmadvacetiletý brankář Dominik Frodl, který bude v Karlových Varech působit až do konce sezony 2025-26!

„Jsme rádi, že jsme Dominika získali a podepsal v našem klubu dlouhodobý kontrakt. Jeho příchodem posilujeme post prvního brankáře a věříme, že potvrdí svoje kvality, které ukázal už v Plzni a později i v Pardubicích,“ říká k velké posile svého týmu hlavní trenér Energie David Bruk.

Frodl odehrál poslední dva ročníky v ambiciózních Pardubicích. Zatímco v sezoně 2021-22 odchytal většinu utkání svého týmu, vloni nastoupil i vinou zranění jen do dvanácti duelů. I v nich ale zapsal parádní čísla. Průměr branek stlačil na hodnotu 1,37, úspěšnost svých zásahů vyšrouboval na hodnotu nejvyšší kvality – 94,6%!

Do Karlových Varů ale přichází velký oblíbenec fanoušků s jasným cílem. Ovládnout brankoviště Energie a především pomoct týmu konečně otevřít čtvrtfinálové brány!

„Noví majitelé jsou velice ambiciózní. Asi tu nebudeme vyhlašovat žádná hesla typu, že jdeme hrát o titul, ale myslím si, že bychom to postupně rok od roku mohli zvedat. Příští rok určitě bude cílem probojovat se do čtvrtfinále,“ říká k ambicím nejen svým, ale i celého týmu nová brankářská posila Energie.

Frodl měl původně i nadcházející extraligový ročník strávit v Pardubicích. Východočeský klub se ale dohodl s Energií na převzetí zbývající části kontraktu, přičemž ten stávající ještě prodloužil. Gólman, který si v minulosti zachytal i za národní tým, tak bude v Karlových Varech chytat v následujících třech letech!

„Ve hře bylo více týmů, ale Vary se ozvaly jako první ze všech. Zájem měly dlouho, první kontakt proběhl už někdy v půlce ledna. Ze všech rozhovorů, ať už s trenéry či lidmi okolo klubu, cítím důvěru, a to je pro mě důležité. Jsem rád, že to takto dopadlo,“ uvádí k přesunu z východu na západ republiky Dominik Frodl.

Expardubický gólman po pozdějším konci sezony absolvoval v Karlových Varech v tomto týdnu úvodní kondiční testy, do letní přípravy mužstva se naplno zapojí od příštího týdne.

Dominik Frodl (brankář, 16.4.1996)

Rodák z Prahy, který strávil dorostenecká i juniorská léta v pražské Slavii, se poprvé výrazně zapsal do paměti fanouškům právě v sešívaném dresu, ve kterém zářil během působení v první lize. V sezoně 2017-18 byl druhým nejlepším brankářem ligy hned za tehdy karlovarským Filipem Novotným.

Po sezoně zvolil přestup do Plzně a dobře udělal. Svou první sezónu na západě Čech navíc odstartoval ve velkém stylu - co do procentuální úspěšnosti zákroků skončil po základní části druhý, jeho tým třetí a vše v play-off završil ziskem bronzových medailí.

V dresu úhlavního rivala Energie odehrál další dvě sezony, přičemž během té poslední zapsal i premiérový start za národní tým. Poslední dva roky pak strávil v dresu ambiciózních Pardubic.