HC Energie Karlovy Vary

Mladíci Kupčo a Benda debutovali v Chance lize

Další dvě karlovarské naděje za sebou mají premiérový start ve druhé nejvyšší soutěži. Sedmnáctiletý útočník L’ubomír Kupčo a o rok starší obránce Vítek Benda v sobotu poprvé okusili zápasovou atmosféru Chance ligy.

Kupčo: Čím víc jsem byl na ledě, tím méně jsem byl nervózní

Sedmnáctiletý útočník Lubomír Kupčo debutoval v dresu Kadaně v sobotním zápase na ledě Frýdku-Místku. A premiéra to byla pro karlovarského forvarda příjemná, Trhači přivezli z ledu Rysů tři body za výhru 5:2.

„Na první zápas jsem se moc těšil. Užil jsem si ho o to víc, že jsme vyhráli. Byl jsem trošku nervózní, ale čím víc jsem byl na ledě, tím víc jsem byl v pohodě,“ popsal své pocity z debutu slovenský útočník.

Ten v utkání nastoupil ve čtvrtém útoku společně s Lukášem Adámkem, se kterým se dobře zná ze společného působení v juniorce Energie. Kupčo odehrál přes deset minut a zapsal i dva střelecké pokusy na branku Frýdku. „Že jsem hrál s Lukášem mi určitě pomohlo, věděl jsem, co od něj můžu čekat,“ řekl k dobře známé spolupráci.

Košický rodák přišel do Karlových Varů před loňskou sezonu. V uplynulém ročníku nastoupil i do jedenácti utkání za národní tým Slovenska do 17 let, ve kterých zapsal sedmnáct bodů.

Lubomír Kupčo v dresu karlovarské juniorky

Benda: Mělo to velký náboj, zápas jsem si užil

O rok starší obránce Vítek Benda není pro karlovarské fanoušky úplnou neznámou. Odchovanec chebského hokeje totiž nastoupil v létě i za A-tým Energie, když v přátelském utkání naskočil v zápase proti Sokolovu v jedné obranné dvojici společně s Lukášem Pulpánem. V sobotu ale oblékl opačný dres, když do Třebíče zamířil už jako hráč Baníku.

„Premiéru v prvním ostrém zápáse jsem si velice užil! Utkání mělo velký náboj a bylo dost odlišné juniorskému hokeji. Nervozitu jsem na sobě nepociťoval, se seniorskými týmy ať už v Karlových Varech nebo v Sokolově trénuji, tak jsem věděl trochu,co očekávat,“ popsal po zápase, ve kterém však Baník podlehl Třebíči 2:4 (Utkání Sokolova bylo v pondělí kontumováno kvůli neoprávněnému startu Jana Pohla - pozn. redakce)

Benda, stejně jako Kupčo, odehrál přes deset minut. Ve třetí obranné dvojici naskakoval povětšinou s Adamem Rulíkem. „S Ruldou jsem hrál většinu mého icetimu v zápase, ale nastupoval jsem také s Pohlíkem (Jan Pohl). Jsou to oba už zkušení hráči, kteří mi mají co předat. S oběma se mi hrálo výborně,“ pochvaloval si spolupráci se zkušenými obránci.

Osmnáctiletý bek zároveň doufá, že zápas v Třebíči nebude jediným, který v dresu Baníku letos odehraje. „Následujících pár dní budu pokračovat v týmu Sokolova. Doufám i v další zápasy, do kterých si musím místo vybojovat,“ říká závěrem.

Sokolov čeká další utkání ve středu na ledě překvapení soutěží z Vrchlabí, Kadaň čeká příští zápas již dnes, když zajíždí na led Litoměřic. Dočkají se oba mladí energetici dalších startů v Chance lize? Držíme place!

Vítek Benda v dresu Sokolova (foto: Markéta Křížová)