HC Energie Karlovy Vary

Na střídačce: Lukáš Mensator

Hostem oficiálního podcastu karlovarské Energie byla tentokrát klubová legenda Lukáš Mensator. Brankář, který celek z lázeňského města dotáhl k historickému titulu v roce 2009. Rozpovídal se nejen o mistrovské sezoně, ale třeba také o zámoří či konci kariéry.

Hned na začátku přišla otázka, jak reaguje, když je nazýván legendou. „Srandovně, musím se tomu smát. Zrovna jsem někde viděl rozhovor Vaška Eismanna, kdy nás nazval hráči legendárního typu, tak jsem se tomu smál. Samozřejmě to myslím v dobrém slova smyslu, je příjemné to slyšet,“ říká bývalý gólman a nynější trenér brankářů Mladé Boleslavi.

Jak vypadaly mistrovské oslavy v roce 2009? Sám Mensator příliš neslavil, jelikož se připravoval na reprezentační povinnosti. „Venca řídil oslavy. Já už jsem ale tehdy měl indicie, že bych měl jet na nároďák. Já se přiznám, že jsem alkoholu nikdy moc neholdoval. Ten večer ještě něco bylo, ale druhý den už jsem měl telefony s trenéry a věděl jsem, že se budu připojovat,“ vypráví.

Proč skončil kariéru v tichosti, jak těžké bylo adaptovat se na život po kariéře nebo jak blízko byl k tomu zahrát si National Hockey League? Nejen na tyto otázky naleznete odpověď v podcastu Na střídačce.

Poslechněte si celý podcast!