HC Energie Karlovy Vary

Nedělní bitva se Spartou: Dvě legendy v Síni slávy i tradiční souboj s Pražany

Po dvou zápasech na venkovních stadionech se Energie vrací před domácí publikum. V rámci 25. kola Tipsport extraligy hostí Karlovy Vary pražskou Spartu. Tentokrát nepůjde jen o hokej. Ještě před úvodním vhazováním proběhne slavnostní ceremoniál za ocenění služeb Petra Kumstáta a Jana Košťála, kteří budou uvedeni do Síně slávy karlovarského hokeje. Utkání začíná v 15:30 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Autogramiáda Petra Kumstáta a Jana Košťála

Ještě předtím, než budou uvedeni do klubové Síně slávy, vyrazí Petr Kumstát a Jan Košťál mezi fanoušky. Od 14:15 do 14:45 se totiž v prostorách u turniketů budou podepisovat během malé autogramiády. KV Arena se tak pro diváky otevře netradičně už ve 14 hodin, stejně jako fanshop, který bude dostupný z haly. Fanoušci si v něm mohou zakoupit i speciální puky právě s motivy obou hráčů.

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

První přestávka bude patřit soutěži o produkty Kappa, ve druhé přestávce hrajeme o tepelné čerpadlo věnované firmou Gienger Bohemia. Partnerem utkání je společnost Kappa.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

O soupeři

Do KV Areny zavítá v neděli pražská Sparta. Grossova družina si zatím vede velice slušně a náleží jí 2. místo v tabulce a na první místo shází Spartě 5 bodů. V posledních deseti zápasech získali Pražané 21 bodů. Ve čtvrtečním duelu narazili na Hradec Králové, se kterým těsně padli 1:2.

Kapitán Michal Řepík střelecky táhne svůj tým a ve 23 zápasech nasbíral 11 gólů. Nejproduktivnějším hráčem Prahy je pak Roman Horák s 22 kanadskými body. I speciální týmy se počínají dobře. V přesilových hrách i při hře v oslabení se Sparta pohybuje na 4. místě. Ovšem Pražané se nebojí ani rozdávaní hitů a i v této disciplíně spadají do vrchních pater tabulky.

Jedničkou ve sparťanské brance je Jakub Kovář, který odchytal 17 zápasů a inkasoval 33 branek. S úspěšností se pohybuje kolem 91%. Záda mu kryje parťák Josef Kořenák, jenž nastoupil do 8 klání a pustil za svá záda 15 gólů.

Sparta navíc oplývá velice příznivou bilancí při hře na venkovním stadionu. Z dvanácti utkání jich rovnou osm dovedla do vítězného konce.

V prvním vzájemném duelu letošní sezony se Energii podařilo vyloupit O2 arénu, když ve třetí třetině otočila zápas na svou stranu a z metropole Čech si nakonec odvezla plný bodový zisk po výhře 5:2.

Z kabiny Energie

Svěřenci trenéra Davida Bruka budou chtít proti těžkému soupeři navázat na poslední domácí výhru s Motorem a po dvou venkovních porážkách zase bodovat. V neděli navíc energetiky požene zaplněná hala.

Nejproduktivnějším hráčem Energie je slovenský útočník Dávid Gríger, jenž nasbíral už 23 kanadských bodů. Na záda mu dýchá jeho kolega Tomáš Rachůnek.

K této sehrané dvojici se připojil Ondřej Procházka po zranění Iiky Kangasniemiho a bodově si velice polepšil. V posledních 5 zápasech posbíral 6 bodů a stal se důležitou složkou A-týmu.

Brankoviště primárně patří Dominiku Frodlovi, který čelil už přes 600 střeleckým pokusům. Do třech zápasů pak zasáhl také Vladislav Habal.

Slavnostní ceremoniál

Před úvodním vhazováním proběhne slavnostní ceremoniál, při kterém se dostane ocenění Petru Kumstátovi, který oblékal také dres Sparty a Janu Košťálovi za odvedené služby v karlovarském dresu. Podrobnosti o ceremoniálu a předzápasovém programu naleznete ZDE