HC Energie Karlovy Vary

Nedělní bitva se Spartou: Dvě legendy v Síni slávy i ve formě hrající soupeř

Po jedenácti dnech se energetici v neděli představí na domácím ledě. V těžkém souboji se Spartou budou chtít navázat na poslední výhru z KV Areny proti Českým Budějovicím, zápasu ale bude předcházet slavnostní atmosféra. Do Síně slávy karlovarského hokeje totiž budou uvedeni dva hráči z klubové mistrovské éry – Jan Košťál a Petr Kumstát. Na co dalšího se ještě mohou fanoušci těšit?

VSTUPENKY NA DUEL SE SPARTOU KUPUJ ZDE

PARKOVÁNÍ POD KV ARENOU KUPUJ ZDE

Do Karlových Varů přijede jeden z favoritů soutěže, který navíc hraje ve výtečně formě. V listopadu odehráli Pražané sedm zápasů a hned v šesti z nich dokázali zvítězit. Sparta je tak aktuálně na druhém místě s pětibodovou ztrátou na první Pardubice.

Jejich tým i letos táhne kapitán Michal Řepík, s jedenácti góly nejlepší střelec Sparty, bodování vládne zkušený Roman Horák s 22 body (6+16). Brankovišti vládne Jakub Kovář, úspěšnost zákroků drží těsně nad 91 procenty. Pražané se mohou chlubit nejlepším oslabením (87,8%), ve využití přesilových her jsou sedmí (19,8%).

Speciální může být utkání pro karlovarského kapitána Jiřího Černocha, stejně jako Tomáše Rachůnka nebo Ondřeje Procházku. Ti všichni v minulosti dres Sparty oblékali.

Oba týmy se v sezoně už jednou utkaly. V polovině října energetici vykradli O2 arenu a po výhře 5:2 vybojovali hodně cenné tři body.

SLAVNOSTNÍ CEREMONIÁL

Samotnému souboji Energie se Spartou bude předcházet slavnostní ceremoniál. Do klubové Síně slávy vstoupí útočníci Jan Košťál a Petr Kumstát, jedni z nejvýznamnějších hráčů klubu v novodobých dějinách. Ještě předtím se oba hráči zúčastní krátké autogramiády, která proběhne ve vestibulu KV Areny naproti turniketům od 14:15 do 14:45. Fanoušci si k této příležitosti mohou zakoupit i speciální puky, ty budou v prodeji ve fanshopu již od soboty. K dostání budou rovněž i podpisové karty obou hráčů.

FANZÓNA (od 14:00)

Naše Fanzóna, na kterou si fanoušci Energie zvykli, bude připravena i v neděli (vchod nalevo od fanshopu, po schodech dolů a doprava).

Na své si v ní přijdou malí i velcí fanoušci Energie. Nechybí virtuální realita, vyfotit se mohou i ve fotokoutku Gifpad od partnera AG Production s.r.o.. Těšit se ale mohou i na tradiční aktivity – malování na obličej či střelbu na branku, stejně jako poslední novinky v podobě Stiga hokeje a Air Hockeye.

NÁVŠTĚVNOST

Poslední zápasy Energie návštěva mírně klesla, i tak se sezonní průměr stále drží nad čtyřmi tisíci, aktuální hodnota činí 4232 diváků na zápas. A jisté je, že po neděli opět stoupne. Už ve středu večer totiž bylo na utkání prodáno více než čtyři tisíce vstupenek a předprodej dál probíhá. V neděli se tak opět můžeme v KV Areně těšit na parádní atmosféru!

PŘESTÁVKOVÝ PROGRAM

O první pauze budeme soutěžit o produkty společnosti Kappa, ve druhé přestávce se bude opět hrát o tepelné čerpadlo věnované společnosti Gienger Bohemia. Partnerem zápasu je rovněž Kappa.

LA FRESCA RESTAURANT

Nechcete v neděli po zápase řešit, kam vyrazíte na večeři? Tuhle otázku už máte vyřešenou! Po skončení utkání je totiž pro všechny fanoušky otevřen La Fresca Restaurant (VIP restaurace) ve 4. patře KV Areny, a to minimálně tři hodiny po skončení utkání.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 3.12.2023

Spartě musíme dát kredit, říká Hladonik