HC Energie Karlovy Vary

Nehráli jsme play-off hokej, nehledá výmluvy Bulka. Kotel? Výborný!

Junioři v úvodním zápase čtvrtfinále extraligy prohráli dvoubrankovým rozdílem s týmem Sparty. Ať už to bylo důležitostí zápasu nebo něčím jiným, tak od první třetiny jako by na ledě byl jiný tým. Styl hokeje karlovarských juniorů je svižný, bojovný a obětavý. To však v úterý jakoby chybělo. Energetici si vytvořili poměrně dost šancí, ale jediným střelcem Energie byl obránce Kryštof Bulka, který ujel svým pronásledovatelům a svůj únik proměnil v gólovou radost svého týmu. I když vstřelená branka juniory nakopla, tak skóre se jim obrátit nepodařilo.

Junioři si jistě takto svůj vstup do vyřazovacích bojů nepředstavovali a skleslá nálada v týmu byla po zápase skoro hmatatelná. V kabině nezněla hudba a panovalo tam tíživé ticho. To, že výkon nebyl úplně podle představ týmu a trenérů, potvrzuje sklesle i střelec jediného gólu obránce Kryštof Bulka. „Byla to slabota. Nervali jsme se o to. Soupeř chtěl výhru mnohem víc. My jsme absolutně nehráli play-off hokej. Bylo to slabé. Musíme hru do zítra zlepšit,“ říká talentovaný bek, který si letos vyzkoušel poprvé v kariéře i nejvyšší soutěž dospělých.

V průběhu zápasu si energetici vypracovali poměrně dost slibných šancí a halou se několikrát nesly povzdechy publika, když kotouč nenašel cestu do branky Sparty pouze o milimetry. Takovéto situace se mohou případně podepsat na náladě týmu. „Nevím, jestli se to podepsalo na náladě, bylo to zapříčiněné spíše tím, že jsme se o to nechtěli rvát. Prostě ty šance jsme tam měli. Měli jsme jich hodně. Kdybychom je proměnili, mohlo to vypadat úplně jinak,” nehledá výmluvy šikovný obránce, který si v letošní sezoně, stejně jako obránci Ondřej Dorot a Filip Krajčík, zapsal třicet bodů.

V prvním zápase čtvrtfinále byl jediným energetikem, který bodoval. Ne, že by se o to karlovarští junioři nesnažili, ale při pražském gólmanovi několikrát doopravdy stálo štěstí. Tím si, ale Kryštof tak úplně není jistý. „Tím to nebylo. Prostě jsme ty naše šance nevyužili,” dodává upřímně.

I když karlovarským juniorům první čtvrtfinálový zápas nevyšel podle představ a očekávání, tak jim rozhodně nechyběla podpora fanoušků, kteří přišli energetiky v náročných bojích podpořit. „Atmosféra byla parádní. Mrzí nás, že jsme nepodali dobrý výkon, když nás přišli všichni takhle podpořit,” cení si podpory za sebe i za celý tým Kryštof a dodává. „Kotel byl výborný, chtěli jsme divákům poděkovat, ale bohužel nálada po zápase nebyla dobrá.”

Ale i když nedošlo na děkovačku na ledě, tak Kryštof za celý tým děkuje alespoň prostřednictvím našeho rozhovoru. „Chtěli bychom poděkovat kotli a fanouškům, že přišli a podpořili nás a určitě bychom byli rádi, kdyby mohli přijít i ve středu,” zve Kryštof Bulka fanoušky Energie na druhý čtvrtfinálový duel.

Čtvrtfinále se hraje na tři vítězné zápasy, takže rozhodně není nic ztraceno a pokud junioři naskočí ve středu na led a budou bojovat, tak jako bojovali celou sezonu, budou mít velkou šanci uspět i proti tak silnému týmu jako má Sparta.