HC Energie Karlovy Vary

Nula, nebo tři body? Body jsou důležitější, usmívá se Filip Novotný

V úterní dohrávce s Olomoucí se Energii konečně podařilo po vyzrále kontrolovaném zápase tři body za výhru 2:0. Dalším cenným úspěchem pro zelenobílou skvadru bylo udržení čistého konta díky preciznímu Filipu Novotnému a právě lázeňská brankářská jednička prozradila, jaké horké chvilky v zápase v brankovišti prožil, co na něj čeká za vychytanou nulu i jak se mu spolupracuje s mladíky Kuchařem a Bednářem.

Filipe, po třinácti zápasech jste konečně zlomili sérii bez tříbodové výhry, mysleli jste si, že se to povede zrovna dneska?
Já v to věřil už dávno, každý zápas jsem věřil a šel do něj s tím, že chci body. Dneska to vyšlo a jsem za to rád, všichni jsme za to rádi.

Když přijela Olomouc do Varů minule, smetli jste ji jednoznačně 5:0. Byl to důvod k ještě většímu optimismu?
Na tohle já vůbec nekoukám, prostě jsme dneska chtěli vyhrát za tři body. A když byla předtím ještě šňůra a nedařilo se nám, o to cennější to dneska bylo, protože jsme se na to nadřeli hodně, myslím si, že ještě víc než minule. Nedáváme góly a tím to je.

Takže jste si dneska děkovačku užili ještě víc?
Ano (úsměv). Dneska tu bylo méně lidí, ale já děkuji těm, kteří přišli a podpořili nás. Vím, že to je pro ně těžké a je to těžké i pro nás, ale chceme získávat body, chceme vítězství a neděláme nic schválně.

Pro vás to byla dnes první vychytaná nula po třech měsících, tak který úspěch vede?
Jak říkám, já na to nekoukám (smích). Prostě chci tři body, nebo alespoň nějaké body, protože ty jsou důležitější než moje nuly. Jestli dneska byla, nebo nebyla, prostě přispěji něco do kasy a tím to uzavřu.

A kolik?
Já ani nevím, kolik mi tam zase napíšou (úsměv). Ale když v pátek zase vyhrajeme, tak klidně přispěji znova.


Poslední čtyři zápasy jste se trápili se vstupy do utkání, ani jednou jste nedokázali dát gól v první třetině. Ale dneska se vám povedlo už ve čtvrté minutě otevřít skóre, bylo to dneska rozhodující?
Vždycky je příjemnější, když vedete. Momentálně nám dělaly problém třetí třetiny, vždycky jsme tam dostali nějaký gól, a pak byl problém. Takže jsme rádi, že jsme dneska tu třetí třetinu uhráli 0:0 a jsem rád za body.

Dneska se Olomouci moc nedařilo dostávat do nějakých vyložených gólových příležitostí, vnímal jste to i v brance?
Já si myslím, že každá střela je nebezpečná. Vím, že asi neměli tolik šancí, jako když jsme s nimi hráli předtím doma, jsou nebezpeční v brejcích, ale ty jsme si pohlídali. Dneska to bylo na obě dvě strany ukopané, nebyl to asi úplně koukatelný zápas, ale důležité jsou body.

Byly v brankovišti nějaké horké chvilky?
Určitě, musím říct, že tam byly nějaké střely nepříjemné. Oni hodně chodí do brány a to je pro gólmana vždycky nepříjemné.

Po velice náročném nedělním derby s Plzní to byl dnes zápas jen s jedním dnem na odpočinek, bylo to nějak znát na silách?
Určitě to bylo znát, ale oni měli taky zápas a ještě cestovali, takže možná to pro nás byla dneska výhoda, že jsme hráli doma. Každý to nějak měl, my jsme se s tím poprali a máme tři body.

V současné chvíli vám v brance jistí záda dva mladíci, Ondřej Kuchař a Jan Bednář. Nepovažujete se už trošku za takového brankářského mentora tady ve Varech?
(smích) To ne, teď jste mi teda řekl, že jsem starý hráč, ale já podle mě ještě nejsem starý (smích). Jsem rád, že tu jsou mladí kluci, budu jim pomáhat a oni budou určitě pomáhat mně. Jsme tady jeden tým a chceme dělat body, je jedno, kdo tam půjde. Hlavně abychom udělali ten výsledek, který chceme.

Děkuji za rozhovor.

Související články