HC Energie Karlovy Vary

Obránce Jan Tomeček ukončil hokejovou kariéru

Ve svých devětadvaceti letech se rozhodl pověsit brusle na hřebík Jan Tomeček. Urostlý obránce, který strávil většinu kariéry v Karlových Varech, se rozhodl skončit kvůli zdravotním potížím.

Jan Tomeček přišel do Karlových Varů v mládežnických kategoriích společně s mladším bratrem Vojtěchem. Oba Tomečkové jsou odchovanci Milevska, největší hokejové kroky ale udělali v Karlových Varech.

Devětadvacetiletý táborský rodák si na seniorské úrovni prošel Mostem, Kadaní či Baníkem Sokolov.

Tu největší část své kariéry však strávil v dresu Energie. V lázeňském městě dostal šanci ve třech extraligových sezonách a jedné prvoligové. Také on se totiž v ročníku 2017/2018 podílel na postupu Karlových Varů do české nejvyšší soutěže. Kvůli zranění však tehdy stihl jen čtyři zápasy play-off.

Svůj poslední rok hokejové kariéry strávil na hostování v prvoligovém Sokolově, kterému rok před tím rovněž pomohl k postupu na vyšší úroveň.

Klub HC Energie děkuje Janu Tomečkovi za odvedené služby a přeje mu hodně úspěchů do nové životní etapy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tak... a je to tady. Chvíle, na kterou se asi žádný profi sportovec nemůže předem připravit, i když ví, že jednou přijde. Kvůli zdravotním problémům jsem musel bohužel ukončit svoji dlouholetou hokejovou štaci. Je mi to líto, ale člověk musí brát věci, tak jak jsou a jak přijdou.Hokej mi hodně dal, ale zároveň hodně vzal. Co mě ale mrzí, že přijdu o ty všechny fajn borce kolem sebe (a odpoledni šlofíčky😀). Doufám, že se spoustou z Vás v kontaktu zůstanu, budu Vám všem teď fandit aspoň na dálku a přát, ať se každý dostanete tam, kam chcete. A přiznávám, byl jsem jeden z mála, kdo na tom měl nejradši letní připravu! 😀 Tak díky chlapi a makejte 💪🏻 A samozřejmě velký, teda spíš největší díky patří mé rodině a samozřejmě hc @hcmilevsko2010 (tady sem s hokejem začínal, dále @hokejkv ( kde mě vychovali a strávil sem tu největší část kariéry) a @hcsokolov ( kde sem hokejovou kariéru zakončil)

Příspěvek sdílený Honza Tomeček (@jan_tomecek),