HC Energie Karlovy Vary

Obrovská smůla, říká o předčasném konci sezony Stříteský. Jak zvládá karanténu?

Žádné setkání s fanoušky v tuto chvíli není možné. V době karantény proto proběhlo živé vysílání na Instagramu karlovarské Energie, kde odpovídal na dotazy fanoušků Matěj Stříteský. Jak tráví volný čas v toto období a jak se ohlédl za skončenou sezonou?

Matěji, jak trávíte dobu, která nyní nastala, tedy karanténu?
Máš na mysli období, kdy naší zemi sužuje nepříjemný virus? Snažím se dělat, co můžu, tudíž i přes nějaký zákaz chodím trénovat. Jen nemůžeme do posilovny, což je trošku nepříjemné. Jinak bych řekl, že je vše v normálu. Byl jsem za rodinou na Vsetíně, kde jsem pomáhal rodičům a nyní jsem už doma.

Jak se vám daří dodržovat správnou životosprávu? A jak se k tomu stavíte mimo sezonu?
Já se k tomu stavím hodně pozitivně, protože životospráva je hodně důležitá. Především teď, kdy bychom měli být pouze doma, tak je to ještě důležitější, protože pohybu moc není a je to hodně omezené. Nyní je jednodušší jídelníček dodržovat, protože je na to víc času, takže například taková příprava jídla je lehčí.

Když se podíváme na předčasný konec letošní sezony, jak to vy jako hráči vnímáte?
Myslím, že to je obrovská smůla, protože nás nemohli naši fanoušci vidět hrát doma. Odehrála se dvě utkání v Hradci Králové, jedno s diváky a druhé už bez nich. Za vyrovnaného stavu jsme mohli jet do Karlových Varů a mohlo se stát cokoliv. Devět let nebyly Vary v play-off, tak by to pro ně bylo velké zadostiučinění. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Samozřejmě nás to mrzí. Myslím si, že finanční ztráty, které by vznikly, kdyby zápasy byly bez fanoušků, by byly tak velké, že by se to nikomu nevyplatilo. Zdraví je přednější. Viděli jsme všichni, jak počty nakažených v České republice začaly rychle stoupat, tudíž z toho mohl být ještě větší problém.

Jaký byl poslední zápas letošní sezony, který se odehrál právě bez přítomnosti diváků?
Atmosféra připomínala přátelské utkání. Konečně, když jsme po sobě na ledě něco řvali, tak jsme se slyšeli (smích). V tomto ohledu to byla trochu výhoda. Jinak to ale bylo zvláštní.

Jak si vzpomínáte na jednání s Karlovými Vary před vaším příchodem? Přeci jen jste přišel jako jedna z posledních posil...
S panem Pešoutem jsme se domluvili, že se potkáme po mistrovství světa. Byli jsme v kontaktu tedy už předtím, jenomže během šampionátu nebyl přítomný v Karlových Varech a nebyla možnost se domluvit. Poté jsme tedy zhruba čtrnáct dní intenzivně komunikovali. Rozhodnutí bylo víceméně rychlé. Mluvil jsem také s Vencou Skuhravým, protože se známe z dob, kdy působil v Litvínově. Karlovy Vary mi vyšly ve všem vstříc, takže to rozhodnutí bylo poté už velmi rychlé.

Velice rychle jste se zařadil mezi lídry týmu, jak tuto pozici berete, že tým na vás spoléhá?
Pro každého hráče je pozitivní, když na něm tým stojí. Hráč pozná, kdy se mu daří. Já, když jsem přicházel do Karlových Varů, tak mi dopředu bylo řečeno, že budu mít nějakou roli a je jen na mě, jestli to potvrdím na ledě nebo ne. Jsem rád, že se tak nakonec stalo.

Zařadil jste se k Petru Šenkeříkovi, jak byste zhodnotil toto obranné spojení?
Už když jsem přišel, tak mi bylo naznačeno, že budeme hrát spolu. Myslím si, že jsme si sedli náramně. Šenky měl nějakých 25 kanadských bodů. Máme možná trochu problém v obraně, protože oba dva jsme hodně ofenzivní (smích). Nicméně se to promítlo na bodech, které jsme oba během celé sezony nasbírali.