HC Energie Karlovy Vary

Očima čísel: Junioři válí, udrží první místo v tabulce?

Pozornost je v letošní sezoně upínána především na A-tým, který má za sebou skvělou úvodní čtvrtinu soutěže. Jenže daří se i na dalších frontách, odkud by první tým Energie měl v budoucnu čerpat - v mládežnických kategoriích. Juniory rozhodně nebudete v tabulce hledat dlouho, družině kolem kapitána Víta Jiskry patří aktuálně první místo.

Junioři válí. Energetici se po celý dosavadní průběh sezony drží na nejvyšších patrech tabulky turnaje O Pohár DHL. Svěřenci trenéra Václava Eismanna, jenž mimochodem plní roli hlavního lodivoda také u reprezentační sedmnáctky, mají po šestnácti odehraných duelech na kontě čtyřiatřicet bodů, což je momentálně pasuje na lídry celé soutěže.

Velkou zásluhu na formě celku z lázeňského města mají mimo jiné početní výhody. Junioři se mohou pyšnit třetí nejefektivnější přesilovou hru, když skórovali v 21,54 % případech. Energii zdobí 12,1% úspěšnost střelby.

Hokej je samozřejmě týmovou hrou, přesto jsou vidět Karlovarští také v individuálních statistikách. Tomáš Křehlík se zhostil role tahouna, třináct zápasů totiž nejproduktivnějšímu hráči a zároveň nejlepšímu střelci Karlových Varů stačilo na devět branek a deset nahrávek. Dvorním nahrávačem je pak s patnácti asistencemi Richard Záruba. Jistotou mezi třemi tyčemi je Adam Horák, jenž dovedl mužstvo k devíti výhrám.

Dobré výkony otevírají karlovarským mladíkům dveře i do dospělého hokeje. Příkladem je trojice juniorských útočníků, kteří dostali prostor ve druhé nejvyšší soutěži a jeden z nich dokonce také v extralize. Pravidelně začalo nastupovat v dresu sokolovského Baníku duo Tomáš Křehlík a Adam Křemen. První jmenovaný má na kontě šest startů, během nichž si připsal gólovou asistenci. Křemen vyjma devíti zápasů v Chance lize (2+0) naskočil do pěti extraligových duelů, které si zpříjemnil první trefou a jednou nahrávkou. Mezi muži se neztratil ani kapitán juniorů Vít Jiskra, ten ohromil Sokolov ve dvou premiérových startech v dospělém hokeji gólem a asistencí.