HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Kuchař po premiéře: Moje srdce patří Varům!

Budoucnost karlovarského brankoviště, talentovaný mladík Ondřej Kuchař si v nedělním derby s Plzní připsal nejen svůj první letošní start za Energii, ale hlavně se vůbec poprvé představil v extralize. Ačkoli to Karlovarským nakonec v nadějně vyhlížejícím utkání nevyšlo, jednadvacetiletý gólman mezi třemi tyčemi naprosto čaroval a dlouho držel zelenobílé v kontaktu. Jaké má dojmy ze své premiéry v extralize?

Ondro, vy jste letos vůbec poprvé nastoupil za Energii. Čekal jste to, když jste sem jel?
Nečekal. Věřil jsem Filipovi, bohužel se zápas vyvinul jinak, ačkoliv chytal výborně. Na mně pak bylo, abych to zavřel, bohužel se to nepovedlo. Ale jdeme dál, teď nás čeká reprezentační pauza, potrénujeme a připravíme se na Olomouc.

Připouštěl jste si v průběhu zápasu, kdy padalo víc a víc gólů, že byste mohl chytat?
Ne, já pořád věřil, že to otočíme. Ale při čtvrtém gólu se na mě podíval pan Pešout, abych šel a pak už mě nezajímalo nic jiného, než chytat puky.

Nebyl jste trochu nervózní, když jste šel na led? Přeci jen jste chytal po kratší pauze...
Byl jsem nervózní. Byl to můj první start v tuzemské nejvyšší soutěži, ale během vteřiny jste jednička, musíte tu roli vzít na ramena a chytat tak nejlépe, jak to jde.



Pomohlo vám nabrat psychickou pohodu, když jste hned poté, co jste přišel mezi tři tyče, chytil několik velkých šancí Plzně?
Byla jedna, mezi kruhy (úsměv). Ale ano, určitě vám to vždycky dodá psychickou pohodu a řekl mi to i pan Kněžický, ať si sáhnu na první puk a pak to bylo dobré. Věřil jsem si víc a víc, dostal jsem se na dobrou vlnu. Bohužel mě pak Milan Gulaš prostřelil a pak se to už jenom dohrávalo.

Vnímal jste i vy jako brankář, že bylo dnešní utkání vyhrocené a vřelo to tam?
Derby jsou vždycky vyhrocená, ale já jsem rád, že jsem si jako první start mohl užít právě derby. Jen mě o to víc mrzí, že nemáme tři body, které jsme tak moc potřebovali. Ale jdeme dál a budeme se soustředit na další práci zítra a v následujících dnech, abychom v Olomouci ty tři body udělali.

Měl jste k zápasu trochu jiný přístup, když jste vyrůstal v Klatovech, tedy kousek od Plzně?
Určitě, Klatovy jsou moje srdcovka. Přijeli mi rodiče, jen mě mrzí, že tenhle zápas neviděla přítelkyně, ani moje mamka. Určitě tu nějaký vztah mám, chytal jsem tady v Plzni pět měsíců v juniorce. Ale já jsem varský a moje srdce patří Varům.

Když se ještě trošku vrátíme, vzpomínáte jsi, jak jste reagoval, když si vás Vary stáhly zpátky z hostování v Kadani?
Byl jsem rád, že tady dostanu příležitost, a že můžu být s týmem jako druhý gólman. Volal mi i Tomáš Závorka, vysvětlil mi co a jak a popřál mi, abych tuhle příležitost vzal za pačesy. Za to jsem taky rád, dodalo mi to sílu do dalších tréninků a zápasů.

Děkuji za rozhovor.

Související články